Exit Jahorina84

Exit otkriva prvi line up za Festival 84 na Jahorini

Muzika - regija Muzika - svijet Muzika BiH Show Time

Exitov Festival 84, na Jahorini od 15. do 18. 3., sada ima poznat line up, predvođen s Asian Dub Foundation, te nizom domaćih i regionalnih aduta – Frenkie, Kontra i Indigo, Helem nejse, Bad Copy i Van Gogh.

Furioznu listu Festivala 84 predvode dvije britanske ‘partijanerske’ superzvijezde, drum & bass duo Sigma, te sastav Asian Dub Foundation.

Za ljubav domaće publike tu je famozni trojac Frenkie, Kontra i Indigo, te sve popularniji sarajevski kolektiv Helem nejse, dok regionalne snage predvode beogradski reperi Bad Copy i rock grupa Van Gogh.

Veseli i plesni Asian Dub Foundation sigurno ne treba predstavljati, kao ni duo Sigma, koji su s temom ”Higher” (ft.britanski muzičar i reper Labirinth) već maskote zimskih festivala.

Iz te kategorije zanimljivo je još nekoliko izvođača.

Sa morskih festivala Sea Star i Sea Dance na Jahorinu stiže Mahmut Orhan, tvorac megahitova “Feel”,  “Save Me” i remiksa teme iz serije “Game of Thrones” koji je bio neizostavni ljetni hit na plažama. Zabavi se pridružuje hitmaker iz Amsterdama, također turskog porijekla, Burak Yeter, čiji singl “Tuesday” je među najslušanijim pjesmama u godini za nama.

Ekipi za techno i house maratone na Jahorini pridodani su još ruski DJ duo Filatov & Karas, famozni Slovenac DJ Umek, holandski DJ mag Patrice Bäumel, kao i niz predstavnika domaće scene, predvođeni banjalučkim tandemom Mladenom Tomićem i Sinišom Tamamovićem, a među kojima su After Affair, A Skitzo, Billain, Black Acid b2b Vanyano, DJ Soul, Forest People, Forniva b2b Andrej Jelić, G.Edd b2b Fedja Knajdl, Merakoon, Mr. Mehikano, Said5, Soole b2b Robert S, Woodie, Worda, Zli Jay i mnogi drugi.

Podsjetimo da je premijerno izdanje Festivala 84 kreirano po formuli 2+2 korištenoj i za izrazito uspješni Sea Star festival u Umagu. Tako će prvi dan festivala imati večernji party zagrijavanja, a naredna dva bit će otvorena u punom kapacitetu i u toku dana na ski stazi i tokom noći u montažnom objektu na terenima ispred Hotela Bistrica, ali i na drugim zatvorenim lokacijama, a posljednji dan čini party zatvaranja .

Još vrlo ograničen kontigent ulaznica sa nevjerovatnih 60 posto popusta, po cijeni od 29.99 KM u prodaji je putem prodajne mreže kupikartu.ba do isteka zaliha, nakon čega će cijena biti viša. Na stranici zvanične Exitove turističke organizacije exittrip.org dostupna je i ograničena količina promotivnih paketa sa ulaznicom za festival, te dvodnevnim ski pasom i smještajem po cijeni već od 59 eura.

Samo do 26.1. traje i najveća akcija EXITa “1 karta = 5 festivala”. EXIT Freedom 2018 čini čak pet festivala u pet zemalja: EXIT, Festival 84, Sea Star, Revolution i Sea Dance, a svi dosadašnji i budući kupci uz EXIT ulaznicu po promotivnoj cijeni od samo 115 KM, dobijaju ulaz na ostala četiri festivala, između ostalih i za Festival 84 uz kratku registraciju.