The A!

Zašto preporučujemo za slušanje zagrebački bend The A!?

Muzika - regija Show Time

Zanimljiva i za naše prilike uglavnom netipična grupa The A! (The Answer) iz Zagreba nastavlja sa serijom singlova kojima vraćaju našu pažnju na album “Made Of Questions”.

The A! se ne izdvaja samo po kombinaciji raznih stilova (pop, soul, hip-hop, funk, blues) koje ugrađuju u svoju muziku, već i po svom doživljavanju muzike kao umjetnosti, u kojem nema mjesta za kompromise i pokušaje proboja na sceni u maniru ‘laganini po sredini’.

To se dalo naslutiti i u vrlo posebnoj priči o projektu PAMELA, o kojem smo nedavno pisali i prvi put se upoznali s ovim bendom. To se da naslutiti i iz kratkog uvida u njihov dosadašnji rad.

Dakle, The A! je prvi hrvatski bend koji je započeo i uspješno dovršio kampanju na Kickstarteru, američkoj web platformi i nekoj vrsti zajednice koja potiče kreativne projekte. Engleske inačice njihova prva tri singla su se zavrtile na preko 450 radija diljem svijeta (SAD, UK, Francuska, Grčka, Izrael, Argentina, Austrija, Čile, Australija…), pjesma ”Strong” ušla je u polufinale International song competitiona, a ”If I Had U” je bila najemitiranija pjesma 2014. na Smacktongue radiju.

U prijevodu: ispada da su više bili zapaženi vani nego kod kuće.

The A! su krenuli najtežim putem: pjesme im nisu instant hitovi, ali kad je napišu, znalci uživaju, što ćete doživjeti u priloženom novom videu za “Now that you´re gone“, song sa albuma “Made Of Questions“, koji je kao digitalno izdanje izašao u Americi, početkom 2016. Ako to bude poticaj da preslušate i dvojezični album ”Stereo” u izdanju Aquarius recordsa (novembar/studeni 2016.), The A! su dobili pravi odgovor na pitanje zašto se bave (nekomercijalnom) muzikom.