Želite Bonamassinu vintage Les Paul gitaru s potpisom?

Muzika - svijet Show Time

Izvan glavnog fokusa – prodaje albuma i ulaznica za koncerte – slavni svjetski rock muzičari značajan prihod ostvaruju od merchandisinga, među kojim su najineresantniji potpisani custom instrumenti u ograničenoj ediciji.

Joe Bonamassa, američki blues rock gitarista i autor, upisan je u legendu kada je kao 12-godišnjak, 1989. godine, otvorio koncert legendarnog B.B. Kinga.

Na sceni i u studiju, Bonamassa je svirao sa brojnim velikanima rocka, među kojima su Eric Clapton, Buddy Guy, Stephen Stills i Steve Winwood. Od 2000. do 2018. objavio je 13 studijskih solo albuma i 16 koncertnih (uključujući ovogodišnji Live At The Sydney Opera House), a zanimljiva su njegova čak četiri zajednička izdanja sa novom američkom blues rock divom Beth Hart.

Bonamassa je u rock krugovima poznat i po kolekciji električnih gitara i pripadajućih rekvizita. Iz toga je nastao i njegov ‘dodatni’ posao – prodaja custom gitara s njegovim potpisom.

Sa tvrtkom Epiphone, liderom u izradi pristupačnih profesionalnih instrumentima, Joe Bonamassa, kao najnoviji projekt, predstavlja ograničeno izdanje električne gitare ‘Joe Bonamassa 1960. Les Paul Standard Norm Burst’.

To je njihovo već sedmo partnerstvo u izradi gitara s potpisom, u kojem su stalno opredijeljeni za proizvodnju povoljnog instrumenta za ljubitelje muzike. Ekskluzivni Epiphone “Norm Burst” dizajniran je na temelju originalnog Les Paula iz 1960.  i na gitari se nalazi klasično Les Paul mahagoni tijelo sa Norm Burst završetkom i ProBuckerTM humbuckeri sa ožičenjem u stilu 50-ih godina, a isporučuju se sa ”Lifton“ futrolom i autoriziranim certifikatom.

Epiphone Joe Bonamassa 1960 Les Paul Standard Norm Burst dostupan je kod ovlaštenih dilera Epiphonea po cijelom svijetu, a verzija gitare sa potpisom ograničenog izdanja od 300 primjeraka dostupna je isključivo u službenoj internetskoj trgovini Joea Bonamasse (link).

Internacionalna cijena gitare bez potpisa je 850 američkih dolara, a sa potpisom 950 USD.