Grupa Diogen

Diogen: Nova obala dalmatinskog rocka

Muzika - regija Show Time

Splitska grupa Diogen, koju je osnovao bubnjar nekadašnje popularne Daleke obale, Zoran Ukić, objavila je novi video singl ”Diogen”, što bi moglo značiti da je sve bliže vrijeme i izlaska albuma.

Sastavu koji je u proljeće prošle godine pokrenuo Ukić pridružio se i njegov gitaristički kolega iz legendarne grupe, Jadran Vušković, a bend je pojačan s basistom Mirom Šoićem Mirilovićem i pjevačem Ivanom Bužanićem Bužom.

S prepoznatljivim zvukom dalmatinskog rocka i njegovih lepršavih melodija, mnogi će Diogen porediti sa Dalekom obalom, a sami članovi novog benda tvrde: kako se sve mijenja i sazrijeva vjerovatno bi danas i Obala zvučala upravo kao Diogen.

“Dalmatinski rock se mijenja kao i Dalmacija: galeb i dalje leti, ali su nedužnost plaža osamdesetih zamijenili prvokategornici, uz daleku obalu sad su vezani kruzeri, a “Diogen” je nova obala dalmatinskog rocka”, objasnio je Zoran Ukić.

I dok u prvom singlu ”Mannheim, Frankfurt, Karlsruhe” pjevaju o melankoličnom Dalmatincu koji se oprašta od voljene koja odlazi na rad u Njemačku, u novom singlu “Diogen”, kroz priču o čuvenom filozofu i ciniku koji je Aleksandra Velikog zamolio da mu se makne sa sunca, pjevaju o neizmijenjenoj potrebi za slobodom.

Budući da je prvi spot u eter pušten u ljeto 2016., u vrijeme kada Glas.ba još nije bio rođen, uz novi video predstavljamo i ”Mannheim, Frankfurt, Karlsruhe”.