public_service_broadcasting

Video grupe Public Service Broadcastin za najavu IN Musica

Muzika - regija Show Time

Malo prije svog nastupa na zagrebačkom IN Music festivalu, koji počinje danas, britanski duo Public Service Broadcasting objavio je novi spot ”They Gave Me A Lamp”.

Video je sniman u napuštenom rudniku i opisuje ga reditelj Brian Walsh: Kamera je u ovom spot lutajući duh koji lebdi kroz tamu i svjetlost, bilježeći svečan ali moćan nastup koji prerasta u trijumfalni krešendo.

IN Music u 12. izdanju počinje danas u 16:45, prvim nastupima, i u naredna tri dana predstavlja najaktualnija svjetska i regionalna glazbena imena: Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michael Kiwanuka, Flogging Molly, Darko Rundek, Slaves, Repetitor, Orchestra Baobab, Booka Shade, Danko Jones, Public Service Broadcasting i mnogi drugi!

Među njima će se na Balkan Stageu, kao jedina grupa iz BiH ove godine na zagrebačkom festivalu, predstaviti i mostarski Zoster.

InMusic

U pratećem INteatar programu na daskama malenog festivalskog drvenog kazališta nastupit će Roman Šušković, Vilim Matula i Zijah Sokolović, a isti prostor će se, nakon predstava, transformirati u noćni Silent Party na kojemu će publiku do jutra zabavljati ekipa iz YEM kolektiva.

Posebna atrakcija INmusic festivala je replika Teslinog tornja izgrađena 2016.

Prošle godine Teslin toranj bio je posvećen velikom Nikoli Tesli te Davidu Bowieju kao glazbeniku čiji je utjecaj na glazbu 20. stoljeća paralelan utjecaju Tesle na znanost, a ove godine VJ program Tesling tornja predstavit će presjek povijesti rock glazbe. Teslin toranj ujedno je zamišljen i kao posveta svim velikim umovima koji su svoje potencijale usmjerili u stvaranje za dobrobit čovječanstva.

InMusic