Exit 2020 kao primjer za svjetsku muzičku industriju

Koncerti Muzika - regija Show Time

Ovogodišnji Exit je svijetli primjer za svjetsku muzičku industriju koja ne pristaje na ”novu normalnost“ poput drive-in koncerata i streaminga iz dnevnih soba.

Maria May, agentica Davida Guette, Robina Schulza i drugih zvijezda na međunarodnom ekspertskom panelu nazvala je Exit ”svjetlom na kraju tunela”, jer će od 13. do 16. 8. širom Petrovaradinske tvrđave ipak biti otvoreno čak 20 pozornica na površini od najmanje 90% uobičajenog kapaciteta.

Podršku Exitu izražavaju i brojni izvođači koji traže mogućnost da se pojave u Novom Sadu, paa se objava prvog dijela novog programa očekuje ubrzo.

Kao što je i najavljeno, festival će se izvesti u skladu sa službenim mjerama zdravstvenih timova i maksimalno će se voditi računa o zaštiti publike i svih izvođača.

Svi koji su nabavili ulaznicu prije zaustavljanja prodaje mogu odlučiti žele li je iskoristiti za ovogodišnje izdanje, zamijeniti za festival sljedeće godine ili tražiti povrat novca u skladu s načinom koji Vlada Srbije propiše za događaje odgođene zbog pandemije, a o čemu će biti pravovremeno obaviješteni.