Fitscho

I Fićo će, kad poraste, biti Mercedes…

Muzika - regija Show Time

Fitscho (čitati: Fićo) je mladi i perspektivni zagrebački kantautor, koji najčešće surađuje sa jednako mladim i perpektivnim akustičarom Malekom, a zajedno i pojedinačno već plijene pažnju.

Filip Pintar Fitscho i Malek izvode akustični koncertni program, u kojem zajedničkim snagama predstavljaju svoje autorske pjesme, ali budući da ih još nemaju dovoljno, odsviraju i otpjevaju probrane pjesme Gibonnija, Parnog valjka, S.A.R.S.-a, Massima, Vatre, Pavela… Dok ne ‘porastu’ i ne budu potpuno svoji.

Potencijal su predstavili početkom godine na singlu “Poželim” sa zajedničkim autorskim potpisom, što je bila Fitschina premijera (dok Malek već ima niz singlova, kao ”Autentičan”, ”Pogledaj”, ”Vjetar”).

I jedan i drugi mladac pokazali su želju da uče. Malek je prošao ”školu” Tonija Cetinskog, a Fitscho pohađao MasterClass suvremenog pjevanja Jacquesa Houdeka pri Akademiji glazbene produkcije u Zagrebu.

Temelje su dobili. Oni im mogu pomoći u onome što će ubuduće činiti, tek kada na autentičan način iskoriste svoj potencijal. Fitscho to počinje činiti na vlastitoj stazi: uz sviračku podršku benda Nibru (Tomi Tomaško, David Jozić, Borna Jaklenec i Kristian Lovasić), predstavlja se i sa prvim samostalnim autorskim singlom ”Izgubljen bez nje”, za koji je dobio aranžersku i producentsku pomoć Antonina Šimića i Srđana Sekulovića Skansija.

Prema najavi, već radi na pjesmama za svoj prvi solistički album. Prolazno vrijeme mu je, dakle, vrlo dobro.