Rogi

Nova imena region-scene: Rogi ili kako zvuči traljavi jazz pop

Muzika - regija Show Time

Na ovogodišnjem konkursu Mascoma i Mikser festivala za mlade kreativce, nazvanom ”Svi zaJedno”, u finale su stigli Dago, Lift i Rogi, a poslije njihovog koncertnog nastupa žiri je proglasio pobjednika – Rogi & Pinkertonsi iz Beograda.

Bojana Vunturišević, Tamara Ristić Kezz i Jovan Matić (Del Arno Band), kao članovi žirija, nisu imali nikakve dileme: jednoglasno su odabrali najboljeg, jer ”Rogi piše, stvara, aranžira, producira u svojstvenom stilu koji naziva traljavim jazz popom. Na ivici između melanholije i optimizma, Rogi se poigrava sa jazz harmonijom i donosi novu priču na domaću scenu”.

Najbolje pjesme izvođača koji su se prijavili na konkurs objedinjene su na kompilaciji “Svi zaJedno” i može se poslušati na linku. Pored Rogija, predstavljenog s pjesmom ”Ovaj momenat je sve”, na kompilaciji su se našli i Dago, Harlekin, Čvrge, Sint, Johnny Blunt i drugi perspektivni izvođači čiju će muziku publika tek otkrivati.

Rogi & Pinkertons, live
Rogi & Pinkertons, live

Mladi beogradski muzičar Igor Horozović od palindroma svog imena dobio je scensko Rogi i njime potpisuje svoje objavljene video radove, kao i prvi album ”U međuvremenu”, koji je kao digitalno izdanje za besplatni download u novembru 2016. postavio na svoju Bandcamp stranicu.

Iako je sve uradio u potpunosti kao ‘sam svoj majstor’ (autor muzike, teksta, produkcije i dizajna), temelj njegovom radu čini bend Pinkertons.

U mom bendu sviraju moji dobri prijatelji i odlični muzičari. Tu je Luna Škopelja na klavijaturama i pratećim vokalima, koja svojom harmonijom uljepšava zvuk, a sjajnu ritam sekciju čine Filip Obradović na bass gitari i Nikola Pujaz na bubnjevima. Mislim da pjesme u bendovskom aranžmanu dobiju veću energiju i ambijent poprimi pun oblik, – otkriva Rogi.

Opisujući svoje pjesme kao zvuk koji čine mekane gitare i topli synthovi, koji nasuprot razigranim semplovima bubnja stvaraju udoban ambijent, Rogi poziva da uđete u njegov svijet ‘traljavog pop jazza’.