Dino Dvornik

Reprezentativni koncert posvećen legendarnom Dinu Dvorniku

Muzika - regija Show Time

Official Tribute To Dino Dvornik, sastav koji čine poznati i cijenjeni muzičari, zajedno s još nekim zanimljivim gostima 8. 4. u zagrebačkom Metropolisu priređuje noć za pamćenje posvećenu uspomeni na Dinu Dvornika.

Grupu Tribute to Dino Dvornik čine neki sjajnu muzičari koji su intenzivno sudjelovali na koncertima i studijskim projektima prerano preminulog pjevača.

Vrhunski bubnjar Damir Šomen svirao je s Dinom u najslavnijim danima Songkillersa te s njima snimio i kultni album ”Live in Munchen”, zajedno s klavijaturistom Gojkom Tomljenovićem koji je inače dugogodišnji član pratećeg benda Josipe Lisac i grupe The Bastardz, a dio je ove tribute ekipe. Iza druge klavijature stoji Jurica Leikauff desetogodišnji član posljednjeg Dininog benda 4Funk i član Prljavog kazališta

Zatim, na gitari je Zoran Jager, JEX-gitarist i osnivač kultne grupe Bastard Bas, bas svira Alen Svetopetrić, glavni član nekadašnje grupe Protokol, a tu su još Ivica Premelč, saksofonista Prljavog kazališta te vokal Nikola Marjanović, bivši frontmen Radio Luksemburga i član nekadašnje grupe Sane koja se može pohvaliti odličnim obradama nekih Dininih pjesam.

Ovom impresovnom Tribute bendu 8. 4. će se na pozornici pridružiti i neka estradna imena koja su sa ‘Kraljem funka’ otpjevala duete: Ivana Banfić, Željko Banić Bane, Ervin Baučić i drugi…

Malo je reći da će s ovakvom ekipom i izvedbom svih najvećih Dvornikovih hitova to biti noć za pamćenje, kakvu nesumnjivo zaslužuje autor i pjevač kojeg i dan danas svi spominju kao jednog od najvećih umjetnika koji je uzor mnogim muzičarima u cijelom regionu.