Psihomodo-pop

Psihomodo pop prvim singlom najavio novi album

Muzika - regija Show Time

Psihomodo pop je danas objavio prvi singl ”Sve će biti u redu” kojim najavljuje rad na novom studijskom albumu. Pjesmu su snimili sa Steveom Albinijem, poznatim svjetskim producentom i snimateljem koji je, između ostalih, radio s Nirvanom i Led Zeppelinom.

– Novi singl ”Sve će biti u redu (Profućk’o sam)” snimali smo u RSL studiju u Novom Mestu sa Steveom Albinijem, autorski je potpisuje zajedno sa svojim prijateljem Smile Provokatorom, završni mix je, kao i do sada, postavio je naš producent Skansi, a mastering je radio Stuart Martin iz Stone Bridge Musica – rekao je Davor Gobac povodom objave prve najavne pjesme.

Američki producent, kantautor, muzičar i muzički kritičar Steve Albini ovog je proljeća održao seminar učenicima MPA akademije audio inžinjeringa i masteringa. Kao svjetski priznati audio inžinjer, producirao je preko 1500 albuma, a osim s Led Zeppelinom i Nirvanom, surađivao je i s Pixiesima, PJ Harvey, The Jesus Lizardom, The Stoogesima i mnogim drugima.

Poznat po svojoj specifičnosti da radi isključivo analognom tehnikom, pa je tako snimao i Psihomodo pop, stavljajući naglasak na odabir i pozicioniranje mikrofona u odnosu na instrumente i ambijent u kojem se snima. Da sve bude autentični i zanimljivi dokument u karijeri zagrebačkog benda, Albini se i glasom pojavljuje na početku pjesme.