Zoster nakon šest godina ima novi album u koji nas uvodi singlom ‘Kuda idu svi ti ljudi’

Muzika BiH Nova ploča Show Time

Zoster je među najboljima, ali su novi album nazvali ”Najgori” i do njegovog izlaska krajem godine sa sadržajem će nas upoznavati kroz nekoliko singlova, a prvi ”Kuda idu svi ti ljudi” pojavio se danas na bendovskom video kanalu.

Peti studijski album mostarskog reggae/alter rock sastava, koji ove godine slavi 20. rođendan, nasljednik je izdanja ”Srce uzavrelo” iz 2014. U međuvremenu su se, uz brojne klupske svirke, pojavili na svim velikim regionalnim festivalima, od Exitovog Fusion stagea, preko OK Festa i IN musica, do prošlogodišnjih izdanja beogradskog i cetinjskog Beer Festa.

Novi materijal sniman je tokom februara u Muzičkom centru Pavarotti i mix je radio Goran Rebac, koji potpisuje i produkciju zajedno sa Adisom Siribubalom, dok je mastering obavljen u Skyline Tonfabrik u Düsseldorfu.

Temelj postave je nepromijenjen u odnosu na prethodne albume – Mario Knezović (vokal), Atilla Aksoj (gitare, prateći vokali) Adis Sirbubalo (klavijature, programiranje, prateći vokali), Goran Rebac (bubnjevi) – dok je basisti Edvinu Hadžiću ovo prvo snimanje sa Zosterom.

Kako nam je najavio frontmen Mario Knezović, u narednim mjesecima će se pojaviti još nekoliko singlova i album ”Najgori” će izaći krajem godine.

Naslovna fotografija: Atilla Aksoj i Mario0 Knezović (foto Ajdin Kamber)

1 razmišljanje na “Zoster nakon šest godina ima novi album u koji nas uvodi singlom ‘Kuda idu svi ti ljudi’

  1. Pozdrav ekipa!
    Ne znam jeste li, ali ne vidim na naslovnici, objavu smrti legendarnog afričkog saksofoniste Manua Dibanga, kao prve svjetske glazbene zvijezde, koja je preminula od korona virusa.
    Preminuo je u Parizu, 24. 03. u 86. godini života.
    Eto, pa ako Vam je upotrebljivo …
    Zoran

Komentari su zatvoreni.