Shime

Vratija se Shime? A, nije, ali šalje iz Amerike – pjesme!

Muzika - regija Show Time

Damir Šimić Shime, koji je prije desetak godina osvojio Nagradu Fender za najboljeg gitaristu, pa onda sarađivao sa Van Halenom, Steveom Lukatherom i drugima, živi i radi u Americi, a novi album mu objavljuje Dallas Records.

Sa nedavno objavljenog albuma ”Instru-Me(n)tal Patient” (Dallas Records), Shime predstavlja novi instrumentalni singl ‘Run, Buchepal, RUN!‘ na videu, u kojem – kao u svim ostalim brojevima – autor ima svoju priču i poruku: “Once upon a time, there was a furious black stallion… He had seen numerous battles… His name was Bucephal! He remains to be the most recognized horse of all times…This song is about him…”

Shime je poznat kao vrhunski gitarista, a karijeru je započeo u Zagrebu.

Potom je pošao za svojim američkim snom i u Sjedinjenim Državama njegov profesionalni početak obilježen je s bendovima Gloria II i ITD bend, te albumima ”The Quest”, ”Prisoners in Paradise”, ”Live in Zgb”, ”Demontratus” i ”Tone Addict”.

Za ilustraciju njegovih postignuća dovoljno je navesti samo muzičare s kojima je radio: Eddie Van Halen, Chris Impelliteri, Rudy Sarz, Steve Lukather, Mike Terrano… A ako se želite i sami uvjeriti u njegovo sviračko umijeće, evo spota.