Bukowskee, novi intrigantni muzički projekt Emira Bukovice

Muzika BiH Show Time

Lider rock grupe Emir & Frozen Camels otvara svoje novo muzičko poglavlje i objavljuje premijerni video singl, koji je uradio sa svojim starim američkim blues rock prijateljima.

Neovisno o EFC bendu, koji je trenutno u fazi mirovanja, Bukovica je (duhovito) postao Bukowskee, dakle producent i autor koji u takvom samostalnom formatu može imati više slobode u muzičkom izražavanju.

Za premijeru novog projekta predstavlja prvi video singl ”Vrati film (Rewind the Film)”, koji je uradio sa jednim od najboljih blues-rock autora, gitarista i pjevača na Floridi, Dannyjem Shepardom, a snimljen je u studiju producenta Darrella Nutta, inače vrsnog studijskog rock bubnjara koji je svirao s najslavnijim sastavima svijeta.

Ovu dvojicu znamenitih američkih muzičara uživo je upoznala publika u Zenici, Sarajevu i Zagrebu, davne 2002. godine, kada su u ove krajeve došli u društvu Cliffa Williamsa, basiste AC/DC, koji je tada s Emirom dijelio nagradu ”Davorin” za najbolju internacionalnu saradnju, što je Cliff želio na poseban način proslaviti koncertima, prvenstveno u Zenici.

Danny Shepard, Darrell Nutt, Emir Bukovica i Cliff Williams, koncert u Zenici 2003.
Danny Shepard, Darrell Nutt, Emir Bukovica i Cliff Williams, koncert u Zenici 2002.

“Bukowskee je nastao na talasima malo drugačije energije, kao povratak u moj intimni muzički svijet iz kojeg sam izašao kada sam osnovao EFC. Jednostavno sam se vratio u neke sobe koje sam ostavio iza sebe, a u kojima sam se nekada dobro osjećao i u kojima je ostalo puno lijepih uspomena, nota i pjesama”, kaže Emir Bukovica o novom projektu i dodaje:

”Bilo mi je nekako logično da na prvoj pjesmi mog novog projekta prvi gost bude baš Danny Shepard. Danny je jedan od ljudi i vrhunskih američkih muzičara koji mi je puno pomogao u karijeri. Odličan autor, fenomenalan gitarista i pjevač čarobnog glasa, pri tome pretalentiran producent, za kojeg se nadam da će uz Bukowskog ostati još jako dugo”.

Video spot prve pjesme snimljen u povijesnom dijelu grada Fort Myers na Floridi u saradnji s američkom produkcijskom kućom ‘defMEDIA’, dok je postprodukciju obavila sarajevska kuća ‘Prime Time‘ (koja se pročula po filmu ”Scream for me, Sarajevo”) na čelu s redateljicom Amelom Ćuhara.

1 razmišljanje na “Bukowskee, novi intrigantni muzički projekt Emira Bukovice

Komentari su zatvoreni.