Dupli super program u Boogaloo klubu: Turisti & Psihomodo pop

Muzika - regija Show Time

Zagrebački klub Boogaloo ponudio je 18. 03. 2023. pravu rock poslasticu – grupe Turisti i Psihomodo pop.

Turisti ( Vlado Simicich Vava gitarist i autor, Iva Močibob vokal, Bobo Grujčić bubnjevi, Sergej Hofman bas). Turisti dolaze iz Rijeke, a djeluju, objavljuju albume i nastupaju od 2015. godine i iza sebe imaju tri albuma, a uglavnom pjevaju o ljubavi, iako su u njihovim pjesmama prisutni i socijalni kometari.

Kada su se pojavili na sceni, Boogaloo je već bio popunjen. Počeli su sa Johnny, dočekani poklicima iz publike. Sljedeći glazbeni broj bilo je Naše vrijeme… odlično primljeno…zatim Revolution, pa Zeitgeist. Nastavljaju sa Nisam sama, Kupatila, Porušena stabla, Rekvijem, Toredor a ipak najviše pažnje privlači obrada Radostan dan (EKV).

Nikada nisam bio na koncertu Psihomodo popa. Godinama imao sam nekakve predrasude i uspješno ih izbjegavao. O kako sam bio u krivu. Od prvih taktova apsolutna koncertna atrakcija! Psihomodo pop (Smiljan Paradiš Šparka bas gitara i prateći vokal, Davor Gobac vokal, Vlatko Čavar Brada gitara i prateći vokal, Jurij Novoselić Kuzma saksofon i klavijature, Tin Ostreš bubnjevi) proslavili su večeras u Boogaloou 40 godina karijere i najavili  veliki koncert za lipanj.

”Dragi prijatelji, nismo dugo svirali u Boogaloou. To se nekad zvalo Moša Pijade. Tu smo prvi put svirali“, objavio je Gobac i počeli su sa Telegram Sam pa su uslijedili njihovi hitovi Hej djevojko, Volim crtane filmove, Kad sam imao 16, Bomba, Nema nje… Gobac je neumoran, pleše, trči, animira ne ostavlja ravnodušnim nikoga u dvorani.

Završili su sa Sexy magazin, a onda je uslijedio bis i Totalno sam lud, Ona vrišti da me voli, Frida i Leteći odred.

Tekst i foto. Darko Marić