Tuzlanska grupa S-Alt pobjednik 8. gitarijade ‘Na putu za jug’

Muzika BiH Show Time

Nastupom sarajevske rock grupe „Skroz“ i proglašenjem najboljih učesnika, 15. 10. je završena osma po redu Gitarijada ”Na putu za jug”, održana u Klubu 27, u Muzičkom centru Pavarotti.

Na ovoj jedinoj bh. Demo gitarijadi mostarskoj publici predstavljeno je pet bendova – u prvoj večeri Flaster (Zenica), Domino efekt (Brčko) i Nije važno (Tuzla), te druge večeri Radno vrijeme (Sarajevo) i S-Alt (Tuzla).

Žiri u sastavu Hamdija Hamo Salihbegović, Dražen Majerski i Marko Jakovljeviće odlučio je da je S-Alt (na naslovnoj fotografiji) pobjednik ovogodišnje Gitarijade.

Najboljim gitaristom proglašen je Goran Prodan iz grupe Domino efekt, dok je najbolji vokal Hana Hodžić iz benda Radno vrijeme. Najbolji bubnjar je Edis Husanović iz benda Nije važno, a titula najboljeg basiste pripada Kemalu Krkaliću iz benda Flaster.

Muzički centar Pavarotti nagrađuje najbolji bend trodnevnim snimanjem u studiju A Pavarotti centra, a nagrade najboljim muzičarima, osigurao je stalni partner Gitarijade Music Shop Brothers.

Hana Hodžić, grupa Radno vrijeme