Sting raspametio bh rock publiku

Koncerti Muzika BiH Show Time

Nakon što je u prvih sedam dana prodano 14 hiljada ulaznica za sarajevski koncert Stinga, 19. 3. 2022. godine, publika je na najbolji način potvrdila ogromnu žeđ za velikim koncertnim događajima u BiH.

Iako su organizatori turneja najvećih svjetskih muzičkih zvijezda u zadnjih petnaestak godina zaobilazili BiH, uglavnom zbog sumnji u finansijsku opravdanost, pokazalo se da je potrebna i dovoljna ”samo” jedna stvar – pogoditi optimalnu cijenu ulaznice u skladu sa zanimanjem i mogućnostima tržišta.

Čini se da je upravo to ostvario makedonski ”Avalon”. I kada se dogodi da za sedam dana bude rasprodan skoro cijeli kapacitet dvorane, stigne ono što smo godinama očekivali: ”Ovo samo otvara vrata za potencijelne koncerte u budućnosti”, izjavio je Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće “Avalon”.

Nekih hiljadu preostalih ulaznica za parter po cijeni od 69 KM mogu se kupiti putem web platforme KupiKartu i na prodajnim mjestima ove platforme širom Bosne i Hercegovine..

Za Stingove fanove svakako je važno da je britanski rock veteran 19. 11. objavio svoj 15. studijski album “The Bridge” s deset pjesama koje je napisao “u godini globalne pandemije, ličnog gubitka, razdvajanja, poremećaja, zatvaranja i izvanrednih društvenih i političkih previranja”. Nekoliko brojeva s tog izdanja Sting će svakako izvesti na turneji ”My Songs”, no ono što svi željno iščekuju su klasici ”Englishman in New York”, ”Fragile”, ”Desert Rose”, kao i slavne teme iz opusa grupe The Police “Every Breath You Take”, “Message in a Bottle”, “Roxanne” i druge.