HDU_dodjela_nagrada_-_Vatra

Diskografske nagrade za grupu Vatra, Miu Dimšić, Petra Grašu…

Muzika - regija Show Time

Hrvatska diskografska udruga treću je godinu zaredom dodijelila godišnja priznanja za najuspješnije u 2018. godini na osnovi podataka s nacionalnih lista HR Top40.

Titulu grupe godine ponijela je grupa Vatra, čija se pjesma ‘Nama se nikud ne žuri’, nastala u suradnji s Massimom, i nakon 11 mjeseci emitiranja još uvijek nalazi na nacionalnoj top listi, u čijem vrhu se nalazi i singl ‘Ukleti Holandez’, a oba će se singla naći na nadolazećem desetom studijskom albumu Vatre kojeg će bend predstaviti na velikom rođendanskom koncertu 5. 4. 2019. u Domu sportova!

Najuspješniji muški izvođač u protekloj je godini bio Petar Grašo za pjesmu Ako te pitaju, dok je priznanje za ženskog izvođača godine pripalo Nini Badrić za pjesmu Mijenja se vrijeme. Priznanje za novog izvođača godine primila je mlada Domenica, i to za pjesmu Vidi se iz aviona.

HDU dodjela nagrada - Grašo
HDU dodjela nagrada – Grašo

Partner dodjele HDU nagrada bio je i streaming servis Deezer, pa je dodijeljeno i priznanje za naslušaniji singl putem spomenute platforme. Pjesma godine, a ujedno i Deezer singl godine pripadaju Petru Graši, a riječ je o pjesmi Ako te pitaju, koja je bila najslušaniji hit u 2018. godini.

Najprodavaniji hrvatski album godine je Život nije siv Mije Dimšić, dok je u kategoriji inozemnih izdanja najprodavanija grupa Arctic Monkeys s albumom Tranquility Base Hotel + Casino.

Hrvatska diskografska udruga dodijelila je i posebna priznanje za 20 godina djelovanja i doprinos glazbenoj industriji u Hrvatskoj, i to dvjema diskografskim kućama, Scardoni i Chansonfestu. Priznanje je dodijeljeno i RTL-u Hrvatska, kao prijatelju hrvatske glazbe.

I treću godinu zaredom Hrvatska diskografska udruga predstavila je najbolje s hrvatske glazbene scene i napravila sažetak protekle godine. U skladu sa svjetskim trendovima, dodjeljujemo svoja svečana priznanja, i to ona koja su službeno temeljena na službenim top listama, u kojima dugi niz godina donosimo javnosti ono najbolje iz glazbene industrije. Riječ je o parametrima koje pomno mjerimo kroz cijelu godinu kako bismo donijeli najtočnije relevantne podatke o uspješnosti pjesama u radijskom eteru i broju prodanih albuma“, istaknuo je na svečanoj dodjeli nagrada Želimir Babogredac, predsjednik HDU-a.