Cardinal Point

Nova imena region-scene: Cardinal Point (Vranje)

Muzika - regija Show Time

Rock iz Vranja, grada u Srbiji nadomak granice s Makedonijom, do sada se mogao pohvaliti s jednom poznatom grupom, indie-rock sastavom Nežni Dalibor. Southern/heavy metalci Cardinal Point ističu kandidaturu za novu rock uzdanicu iz tog grada.

Sastav nastao početkom 2012. godine pod imenom GodDamn i odmah počeo s autorskim radom.

Ne bi se reklo da im je naziv donio prokletstvo, dapače, dobili su pozivnice za nastup na nizu cijenjenih festival, od Exita, Beer Festa, Zaječarske Gitarijade, skopskog Taksirata, Revolution Festa, banjalučkog Demofesta do zapaženih predstavljanja na demo festivalima – novinarski žiri Belgrade Demo Festa 2013. dodijelio im je prvu nagradu, a stručni žiri drugo mjesto.

Cardinal Point, live

Ipak, zbog bendova u svijetu sa istim ili sličnim imenom, prije početka rada na prvom albumu postali su Cardinal Point, te prvijenac izdali 25. 9. 2015. godine, za izdavačku kuću Nocturne media & Lampshade media.

Izdanje pod nazivom “Spit On Trust And Reliance” sadrži 11 pjesama i uz izboru nekih kritičara u Srbiji ocijenjen je kao jedan od najboljih debitantskih albuma te godine u regionu.

Kako je o njima svojevremeno napisao beogradski rock kritičar i pjesnik Milan B. Popović, na albumu ”dobijamo brutalne udarce ispod pojasa koji ne bole već prijaju”.

Dvije godine poslije debija, Cardinal Point je započeo rad na novom albumu, bez objave detalja, a sigurno je da će (uobičajeno) biti presudan za njih nastavak – pogotovo potvrdi li odličnu sliku o prvom materijalu.

Cardinal Point su: Miodrag Dimitrijević Shima – vocal/guitar, Milan Stojković Zverko – drums, Dejan Mitić Beci – bass i Nemanja Dejanović – gitarista koji je odnedavno zamijenio Milana Stefanovića.

1 razmišljanje na “Nova imena region-scene: Cardinal Point (Vranje)

Komentari su zatvoreni.