Rock Off 2017 pobjednici

Rock Off broj 4, sa 4 benda u superfinalu i 4 nagrade

Muzika - regija Show Time

Priča sa četvrtim izdanjem Karlovačko Rock Off festivala završena je svojevrsnom podjelom bodova za sva četiri sastava u superfinalu, ali žiri je, ipak, među odličnima najboljim sastavom proglasio osiječki trio Harvo Jay.

U završnoj večeri u zagrebačkom Katranu, 3. 11., nastupili su Matt Shaft (new age pop, Zagreb), Harvo Jay (rock, Osijek), Brain Holidays (roots reggae, Zagreb) i dno. (alter rock, Zagreb), a svaki je imao 30 minuta da se predstavi publici.

Ako znamo da je žiri sastavljen od respektabilnih osoba sa scene (rock novinar Hrvoje Horvat kao predsjedavajući, rock muzičari Dramir Martinović Mrle, Alen Marin i Lada Furlan Zaborac, te producent Denis Mujadžić Denyken), onda odluka da svaki bend zaslužuje nagradu govori da su nijanse odlučivale o glavnom pobjedniku.

Ta je titula pripala grupi Harvo Jay, koja je izvela izabrani materijal sa svog debitantskog albuma ”Sok od agonije”, što su ga početkom proljeća ove godine objavili kao samoizdanje. U objavi žirija rečeno je da je trojka iz Osijeka ponajbolji hrvatski mladi rock sastav kojeg su čuli posljednjih godina.

Nagradu za najbolji nastup dobila je grupa Dno, posebna nagrada pripala je grupi Brain Holidays, a nagrada za najviše emitiranu pjesmu ”Budi radostan” Matta Shafta neka je vrsta priznanja publike i medija za ovog izvođača.

Fotogalerija sa finala – Goran Berović