Zoster-KSET-19-5-2015 - Sara Renar

U susret prvom Fido Music Weekendu u Splitu

Muzika - regija Show Time

Sara Renar, Zoster, Igralom, Debeli Precjednik, The Fogseller, Freedom, Kundyak Mezhie i talijanske post-punk zvijezde Soviet Soviet potpisuju pozivnicu za showcase festival koji će uskoro puna tri dana ustalasati atmosferu u dalmatinskoj metropoli.

Street Pulse, music managament i booking agencija iz Splita s početkom proljeća u ovaj grad unosi dašak svježine organizirajući prvi showcase festival u Hrvatskoj pod imenom FIDO Music Weekend. 

Na nekoliko lokacija u gradu, od 5. do 7. travnja/aprila, priređuju se edukativne radionice, predavanja i paneli koji se tiču raznih zanimljivih tema iz područja glazbe, no široj publici je svakako najprivlačniji koncertni program.

Festival će u Amfiteatru MKC-a otvoriti šibenski electro-fusion bend The Fogsellers koji je krajem prošle godine izdao debitantski album “Smooth simplicity” i pobrao odlične kritike. Istog dana u kasnijem večernjem terminu i u prostoru Split Circus nastupa perspektivni i mladi podgorički rock’n’ roll bend Freedom, kojemu je ovo prvo ozbiljno predstavljanje u Hrvatskoj.

Drugog i trećeg dana festival seli u Klub Kocka i program 6. 4. čine famozna zagrebačka kantautorica Sara Renar, splitski Kundyak Mezhie i mostarski Zoster.

Sve popularniji Igralom iz Niša i osiječki punk sastav Debeli Precjednik na listu su izvođača posljednjeg dana, 7. 4., a između ova dva benda – kao headlineri prvog Fido Weekanda – svira talijanski post-punk bend iz Pesara, Soviet Soviet koji je izabrao Split kao jedan od gradova na novoj svjetskoj turneji na kojoj promoviraju materijal sa svog posljednjeg albuma “Endless”.