Srednji prst Šize – debi album sirovog zvuka i poštenog naziva

Muzika - regija Nova ploča Novi na sceni Show Time

Zagrebački garage rock dvojac nazvao je svoj prvi album upravo onako kakvo je današnje vrijeme: Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem.

Bubnjar Marko Kuhar (Overflow, OSA i Rens Argoa) i basista / vokal Bruno Antolić (Suho Grlo Nos i Letarg) poznata su imena hrvatske garage rock scene i kao dvojac pod imenom Šiza predstavljaju svoj album prvijenac.

Deset kratkih minimalističkih drum & bass brojeva zvuče žestoko i sirovo, a posebnu pažnju zaslužuju tekstovi o vremenu koje izazovno vrišti na bunt.

Od sjajnog naslova albuma ”Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem”, do vrlo izazovnih, iskrenih i propitkujućih tema u pjesmama (”Skromnost nikad nije bila fer”, ”Hvala, zavijam ipak sam”, ”Zamka snova je da spavaš”, ”To više nije moj kod”), Šiza je jedan od prodornijih glasova u pandemiji koja se događa i u našim glavama.

Za snimanje u studiju Dostava Zvuka, koja je i izdavač albuma, bili su zaduženi Leonard Klaić (produkcija i miksanje) i Mark Mrakovčić (master), a izdanje je dostupno na Bandcampu izvođača, YouTube kanalu Dostave Zvuka i na svim streaming servisima.

Kao u većini primjera žestokog i riffovskog rocka, glavni adut Šize su koncerti. Sad, kad su uobličili svoj stav, mogu još samo s publikom čekati da zajedno zavrište.