Zabranjeno pušenje, Zenica septembar 2016.

Zabranjeno pušenje za 40. rođendan Kseta

Muzika BiH Show Time

Sarajevsko-zagrebački rock bend Zabranjeno pušenje će 17. 12. održati koncert u kultnom zagrebačkom klubu KSET, upravo na dan njegovog čak 40-og rođendana.

Punim imenom Klub studenata elektro-tehnike, kao sastajalište studenata pokrenut je još prije skoro pola stoljeća, ali pod imenom KSET je 1976. postao kultno mjesto u prostoru bivše kotlovnice fakulteta, najviše zahvaljujući brojnim i zapaženim koncertima.

Klub je i danas u vlasništvu studenata te okuplja gotovo 300 aktivnih volontera u 9 sekcija: bike, disco, dramska, računarska, tehnička, glazbena, planinarska, video i foto. Stoga ne čudi da je program obilježavanja 40 godina rada podržao Grad Zagreb u sklopu natječaja za inovativne i umjetničke prakse u kulturi.

Marčelo u Ksetu
Marčelo u Ksetu, oktobar 2016. (foto: Filip Hormot)

Veliki rođendan KSET-a tokom ove 2016. su nastupima obilježili TBF, Kawasaki 3P, Psihomodo pop, Sajsi, Laka, Edo Maajka, Marčelo i mnogi drugi, a da proslavu zaključi počast je, eto, dobilo Zabranjeno pušenje.

Sexon & ekipa prije Zagreba imaju četiri koncerta, u Kopru (12. 11.), Splitu (18. 11.), Velenju (19. 11.) te Novom Sadu (25. 11.), a popunjavajući live-kalendar za iduću godinu već su upisali dva datuma za nastupe u Švedskoj, 24. 3. u Göteborgu i 25. 3. u Malmöu.

Naslovna fotografija, Zabranjeno pušenje, septembar 2016. (foto Selver Ućanbarlić, glas.ba)