Sunce na zalazu, obalu zlati daleka obala – novi singl slavnog benda u reggae ruhu

Muzika - regija Nova ploča Show Time

Pjesma “U reggaeu je spas” novi je singl Daleke obale i osim vedrog ritma promovira novog bendovskog autora Jadrana Vuškovića.

Originalnoj trojki splitskih veterana, Zoranu Ukiću (bubanj), Jadranu Vuškoviću (gitara) i Borisu Hrepiću Hrepi (bas), koji su daleke 1985. Daleku obalu formirali sa pjevačem Marijanom Banom, prije otprilike četiri mjeseca priključio se Jakša Kriletić Jordes kao pjevač i saksofonista.

Prvi zajednički singl ”Od tebe ća” pokazao je da je Jordes pravi izbor novog frontmena, jer ima sličnu boju glasa kao Ban, a opet svoju vlastitu energiju, što je najbolji kontunuitet za dugovječni i popularni splitski sastav.

Drugi singl ”U reggaeu je spas” treba upisati u njihovu biografiju i kao prvi autorski broj gitariste Vuškovića, kojeg se do sada opisivalo kao samozatajnog, jer je autorstvo prepuštao ostalim članovima.

Reggae nije uobičajeni izraz Daleke obale, pa je nova pjesma i po tome zanimljiva, ali ponajviše zbog toga što su popularni žanr sasvim prilagodili sebi i prepoznatljivom ”obalskom” izrazu.