Miša Aleksić, basista i suosnivač Riblje čorbe izgubio bitku sa koronom

Muzika - regija Show Time

Miša Aleksić, basista rok grupe Riblja čorba, preminuo je jutros u 68. godini od posljedice korona virusa. On se od 13. 11. liječio u beogradskom KBC “Bežanijska kosa”, a nedavno mu se stanje pogoršalo, te je završio na respiratoru.

Tužna vijest vijest objavljena je na zvaničnoj stranini Riblje čorbe.

”Dragi prijatelji, jutros nas je napustio naš brat Miša Aleksić. I on i lekari iz KBC Bežanijska Kosa su se borili do kraja. Na nesreću dogodilo se najgore. Miša je jedan od osnivača Riblje Čorbe i bendu je posvetio ceo život. Šomi brate, neka ti je laka crna zemlja. Očajni : Bora, Vicko, Džindžer, Nikola, Joca, Bane, Miškec, Ivke, Isa,Jaići…”

Od prijatelja i kolege oprostio se i Dejan Cukić kratkom objavom ”’Tražim reči, ali ne ide… Kako se oprostiti od nekoga koga poznaješ čitav punoletni život? Zbogom Mišo, počivaj u miru.”

Nakon što je kao pjevač i basista predvodio grupu SOS, Miša Aleksić je 1978. godine, zajedno sa još dva člana tog benda, sudjelovao u osnivanju Riblje čorbe. Pored osnovne uloge basiste, basist, producirao je njihove albume, te kao autor ili koautor potpisuje muziku i tekstove nekih pjesama (Zvezda potkrovlja i suterena, Ostani đubre do kraja, Adje beži, Alo, Odlazak u grad, Dobro jutro, Kad neko ljubav urekne…).