Vrijeme je da se krene – kako zvuči ‘frakcija’ Urban&4

Muzika - regija Show Time

Prošlo je već 6 godina od formiranja benda Callahan kojeg čine kako iskusni riječki glazbenici Ljubo Silić (Laufer, Urban&4, Metrobolik), Roland Freiseis (ex Urban&4), Saša Papjarhaj i Siniša Šumonja, a nedavno su objavili četvrti singl.

Band Callahan nije osebujan samo zbog naziva benda – legendarnog filmskog junaka Prljavog Harrya, tj. inspektora Callahana – već i zbog stila muzike koju stvaraju i koja nastaje stapanjem bluesa, jazza, punka i takozvanog ”školskog” rocka.

Pjesma ‘Vrijeme je da se krene’ četvrti je njihov singl. Prvi, ‘Tako, tako’ izdali su 2015., dvije godine kasnije došao je ‘Spray’, a nakon još dvije, objavljen je singl ‘Gdje i kada’.

Ipak, kako su neopterećeni trendovima ili nečime što se očekuje, tako se Callahan ne opterećuju vremenskim razmacima i bez ikakvog pritiska stvaraju muziku ‘kad im dođe’.

Muziku i tekst nove pjesme potpisuje pjevač benda, Roland Freiseis, u aranžmanu mu se pridružuju Ljubomir Silić, Aleksandar Papjarhaj i Siniša Šumonja, a za produkciju su zaslužni svi navedeni zajedno s Matej Zecom.