Ni Parkinson ga ne zaustavlja: Ozzy nakon novog albuma najavljuje još jedan

Muzika - svijet Show Time

Poslije desetogodišnje pauze, Ozzy Osbourne je prije nekoliko dana izdao 12. studijski solo album ”Ordinary Man”, a odmah potom najavio da će s istim producentom, Andrewom Wattom, uraditi još jedan.

U prošloj godini, na turneji ”No More Tours II”, ikonu metal rocka pratili su zdravstveni problemi i otkazivanja koncerata, da bi 17. februara 71-godišnji pjevač objelodanio kako mu je dijagnosticirana Parkinsova bolest i da otkazuje sve nastupe, te se podvrgava liječenju u Švicarskoj.

Izlazak njegovog novog studijskog izdanja ”Ordinary Man“ (Epic Records/Menart) trebao je, onda, biti oproštaj rock velikana od publike i to ne bilo kakav – u noći prije izlaska albuma organizirano je njegovo slušanje u 50 gradova, a obožavatelji su mogli među prvima odabrati i tetovažu iz ekskluzivne kolekcije inspirirane Ozzyjem.

I u muzičkom smislu album može vrijediti kao njegov muzički ”spomenik”. Ekipu muzičara na snimanju činili su Andrew Watt na gitarama (koji je i producent albuma), Duff McKagan (Guns N’ Roses) na basu i Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) na bubnjevima, a među gostima se pojavljuju Elton John, Post Malone, Tom Morello, Slash i još više od 50 instrumentalista i vokalista.

Ozzy kaže kako se zabavljao i uživao radivši na albumu, da je on puno drukčiji od ostalih i ”snimili smo ga brzo, što nisam napravio od prvog albuma Black Sabbatha.”

Očito su ga tako doživjeli i fanovi, pa su prvi singlovi ”Under the Graveyard“, ”Straight To Hell“, ”Ordinary Man“ i  ”It´s A Raid“ zabilježili višemilionska preslušavanja na streaming servisima i preglede na video kanalu.

No, jednako kao što je objava o Parkinsonovoj bolesti bila šok koji je izazvao slutnju o brzom kraju velike karijere, Ozzy Osbourne je samo nekoliko dana poslije izlaska ”Ordinary Man” za iHeartRadio rekao da ‘ako već ne može nastupati, neće se odreći rada u studiju, te da sa istim producentom, Andrewom Wattom počinje pripremati novi album.

Post Malone & Ozzy (Picture Getty)