house-of-cards

20 subjektivno najboljih serija nastalih nakon kultnog Breaking Bad-a

Film & Foto & TV Show Time

Po definiciji, igrana serija je dio sadržaja televizijskog ili onlajn programa koji se sastoji od pojedinačnih, a tematski i sadržajno povezanih emisija koje čine jednu cjelinu i emituju se u redovnim intervalima. One su se najčešće snimale u velikom broju epizoda kako bi televizijska šema bila pokrivena što duže.

Od serije Breaking Bad je pokrenuta svojevrsna revolucija serijskog programa koja akcenat baca na kvalitet umjesto na kvantitet snimljenog materijala. Hiperprodukcija je dovela do toga da se iznova i iznova moraju tražiti nove ideje koje bi privukle gledaoce i kako bi se prilagodili tržištu, a tzv. piplmetri čine i da se relativno kvalitetne serije prekinu nakon prve sezone zbog slabe gledanosti.

U posljednjih pet godina brojni filmski radnici koji su stekli svoje ime u dugometražnim filmovima svoje projekte sele u serijski program, iz prostog razloga što više epizoda čini da se bolje detaljiše radnja, priča sveoubuhvatnije ispriča, ili da se mnogo više razviju i karakterišu likovi.

Ovoga puta je izdvojeno dvadeset TV ili onlajn serija koje morate pogledati ukoliko ste ljubitelj ovog formata. Serija Better Call Saul (2015-) se nije našla na listi samo zato što je tek na polovini prve sezone.

Počnimo…