Miloš Mitrovski

Nova imena region-scene: Miloš Mitrovski, pop kantautor iz Bora

Novi na sceni Show Time

Talentirani ste i imate veliku volju, što znači da se želite ozbiljno i kreativno baviti muzikom? Može i ovako, kako sam opisuje mladi Miloš Mitrovski.

Rođen sam 1. jula 1990 godine u Boru, gradu na istoku Srbije. Prvi kontakt sa muzičkim instrumentom sam imao sa 2 godine kada su mi roditelji kupili dečiju klavijaturu bez ikakve namere da me usmere ka muzici ili mi je nametnu.

Par godina kasnije sam po dvorištu svirao neku malu harmoniku i počeo da po sluhu učim pesme, a prva koju sam na taj način savladao bila je – ”Hej Sloveni”.

Vremenom je sve to išlo nekako svojim tokom, moje zanimanje za muziku je raslo, a svoj talenat sam nadograđivao obrazovanjem.

U početku nisam mislio da ću se baviti pevanjem i komponovanjem. Uvek sam razmišljao da ću biti instrumentalista i prateći muzičar nekom izvođaču.

Pevanje je došlo nekako skroz spontano, a vremenom i prve kompozicije. Kada sam uradio par kompozicija, poželeo sam da ih snimim, ali kako nisam iz bogate porodice i nisam mogao da priuštim snimanje u velikom studiju, a nisam imao ništa ni od svoje opreme, obratio sam se za pomoć lokalnom producentu i dogovorio da kod njega snimim svoje kompozicije.

Nakon što mi je poslao prve snimke da poslušam kako napreduje rad na pesmama, bio sam više nego razočaran, jer ništa nije bilo onako kako sam zamišljao. Bilo je skroz stilski promašeno, pa sam ipak nabavio nešto malo od skromne studijske opreme i sam snimio svoje pesme.

Miloš Mitrovski

Rezultat: 2012. godine sam objavio 8 pesama, 2013. još 3 singla, te nastupio na festivalu “Stari grad” u Novom Pazaru te i sledeće godine.

Pesme sa mog novog CD-a su pisane dve godine, a za snimanje i kompletnu obradu mi je bilo potrebno 8 meseci.

Autor sam muzike, teksta i aranžmana za sve pesme i snimio sam ih sam u svom kućnom studiju. Stil je, kao i na prvom cd-u, pop sa mediteranskim motivima.

Sve moje kompozicije, koje stilski pripadaju popu sa mediteranskim motivima, autobiografske su i uglavnom ljubavne priče, budući da ne pišem u bilo kom trenutku, već isključivo o onome što proživim i što mi se desi.

Sve pjesme albuma Miloša Mitrovskog ”Biću tu”, kojeg je objavio na internetu, možete poslušati na njegovom video kanalu.