Legendarni gitarista YU grupe, Miodrag Bata Kostić, objavio solo album “Staro gvožđe”

Muzika - regija Nova ploča Show Time

Miodrag Bata Kostić dio je probrane ekipe koja je 1970-ih godina ušla u gitarističku elitu bivše države, u vrijeme kada je rock elitu činila i YU grupa u kojoj je svirao.

Upravo ovih dana navršilo se 45 godina od znamenitog koncerta “Kongres jugoslavenskih rock gitarista” održanog u zagrebačkom Domu sportova, poslije kojeg su četiri gitarista snimili zajednički dvostruki LP album, na kojem su demonstrirali svoje umijeće sviranja gitare.

Među četvoricom probranih bili su Goran Bregović, Vedran Božić, Josip Boček i Miodrag Bata Kostić, poseban po kombinaciji etna i blues-rocka kojom je stvorio  svoj prepoznatljivi gitaristički potpis.

Nakon dugogodišnje diskografske pauze, Kostić predstavlja projekt pod nazivom Bata Kostić Company i izdanje “Staro gvožđe”, studijski album s 11 novih pjesama nostalgičnog rock zvuka objavljen pod etiketom Croatia Recordsa.

Provjerenu ekipu instrumentalista okupljenih na snimanju čine Nenad Božić (bas gitara i glavni vokal), Nikola Mirković (gitara i vokal), Isidor Gerić (bubnjevi) i Miodrag Bata Kostić (gitara i vokal), a kao gostujući muzičari pojavljuju se Aleksandar Saša Lokner (klavijature) i Miroslav Cvetković (bas gitara i prateći vokali) iz Bajaginih Instruktora te Nina Ćorić (prateći vokali). Sve kompozicije potpisuje Bata Kostić, dok je produkciju albuma radio sjajni Miroslav Cvetković.

1 razmišljanje na “Legendarni gitarista YU grupe, Miodrag Bata Kostić, objavio solo album “Staro gvožđe”

Komentari su zatvoreni.