Maika

MAiKA objavili debitantski album Balkannibalism

Muzika - regija Show Time

Mješoviti srpsko/hrvatsko/crnogorski bend MAiKA jučer je na digitalnim platformama objavio debitantski album ”Balkannibalism” i za mjesec dana kreće na turneju čiji je konačni cilj, kako se čini, osvajanje zapadnog tržišta.

”Balkannibalism” donosi 11 pjesama, od kojih samo ”Mlada” i ”Zli refreni” nisu na engleskom jeziku, a njihov balkanizirani zvuk i ritam, provučen kroz dance, punk i pop izraze, u dubioza-maniru, očito je pažljivo osmišljavan produkt sa većim ambicijama od samo balkanskih.

Pokazuje to i serija prvih koncertnih promocija albuma, koja počinje 28. 5. u beogradskom SKC-u, odnosno nastupi u ulozi gostiju čuvenih Gogol Bordello na turneji u istočnoj Evropi, pa će se s njima pojaviti još u Skoplju, Sofiji, Temišvaru i Kopru. Pored toga, grupa ima zakazana dva nastupa na svjetski poznatom Boomtown festivalu u Velikoj Britaniji, 8. i 9. avgusta/kolovoza, te koncert u Londonu 10. 8.

MAiKA su Luka Lopičić (accordion, synth), Hyden Kent Chisholm (saxophone), Dušan Murišić (truba), Petar Stojanović (bass guitar), Nikola Vukotić (drums, programming), Ida Prester (vocal) i Bojana Simeon (vocal).

Album možete preslušati na Deezeru.