rundek1-by-stefan-rajhl

Darko Rundek i ‘Pješčane oluje’ u susret seriji festivalskih nastupa

Muzika - regija Show Time

Rundek u tri različita ‘obličja’ ovog ljeta nastupa na nekoliko značajnih festivala u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, a pred početak te turneje snimio je pjesmu “Pješčane oluje”, koja je, po osnovnoj muzičkoj temi i stihovima, originalna verzija ”La Comedie de Sens” sa albuma ”Ruke” iz 2002.

Kad sam okupio Ekipu za slavljenički koncertni projekt Apocalypso Now, “Pješčane oluje” su izronile u svojoj neobjavljenoj izvornoj verziji, prizvane sviranjem i energijom novih suradnika. Koncertna se izvedba pamti po neobičnom afričkom liku u koji se preoblačim. Njena živa energija i susret o kojem pjesma priča, dobro idu uz ustreptala očekivanja novih poznanstava kojima nas mame ljetni praznici, – kaže Darko Rundek.

Praktično novi broj zabilježili su tonski snimatelji Hrvoje Nikšić i Zvonimir Domazet, produkciju su obavili Rundek i Mario Domazet, a svirali su Silvio Bočić – bubnjevi, Roko Crnić – kontrabas, Miro Manojlović – vibrafon i udaraljke, Igor Pavlica – truba, Ana Kovačić – tenor saksofon, Darko Rundek – gitara i vodeći glas, Dušan Vranić Duco – ukulele i Isabel – violina.

Izlazak službenog spota je planiran za mjesec dana, a pjesma je za sada predstavljena kao lyric video.

Negdje sa Ekipom, drugdje sa Cargo Trijom, Darko Rundek se sprema za seriju ljetnih koncerata po regionu, prije koje Trio nastupa na znamenitom njemačkom Donaufestu (7. 7.), dok poslije turneje, krajem godine, imaju i koncerte u New Yorku, Torontu i Chicagu.

Regionalna festivalska turneja uključuje:

  1. 07. Apocalypso Now – Demofest, Banja Luka
  2. 07. Darko Rundek & Ekipa – Sailor Sweet&Salt Music Festival, Rijeka
  3. 07. Apocalypso Now – Rocks&Stars Festival, Medulin
  4. 08. Darko Rundek & Ekipa – Feragosto Jam, Orahovica
  5. 08. Rundek Cargo Trio – Šakan festival, Brela
  6. 08. Darko Rundek & Ekipa – Hoomstock, Hum na Sutli
  7. 08. Apocalypso Now – Changer, Šibenik
  8. 08. Darko Rundek & Ekipa – Dani piva, Zrenjanin

Fotografije: Stefan Rajhl

Darko Rundek live