SARS fest Sinj

Fenomeni malih mjesta (10): S.A.R.S. Fest u Sinju

Muzika - regija Show Time

Više puta smo u zadnjih godinu-dvije pisali o fenomenu Sinja, gradića u zaleđu Splita, od priča o sad već vrlo popularnoj grupi M.O.R.T. do sve prodornije izdavačke kuće Juda Records, a taj fenomen, zapravo, traje puno duže – pod imenom S.A.R.S. Festival.

SKUP ili Sinjski kulturni urbani pokret ovaj događaj priređuje već 16. godinu, što će reći da su imali S.A.R.S. (sinjska alternativna rock scena) prije beogradskog benda S.A.R.S.

Jedan mali gradski alternativni festivali ove godine konačno je narastao u ozbiljan regionalni događaj, prvi te vrste u Dalmaciji. A to što se događa izvan priobalnih velikih centara, poput Splita i Rijeke, razlog je više da mu posvetimo još veću pažnju.

S.A.R.S. Festival već ima dobru reputaciju u rock krugovima u cijeloj regiji, ne samo zbog posjećenosti od 1500 do 2000 ljudi po večeri – što je u odnosu na broj stanovnika Sinja kao da ih je 50 hiljada recimo u Zagrebu – nego zbog ‘friendly’ atmosfere, zbog pažljivo slaganog programa i posebnog afiniteta prema novim i obećavajućim bendovima.

SARS fest Sinj

Ovogodišnje izdanje zakazano je za termin od 20. do 22. 7. i festival prvoga dana otvaraju sinjski ‘povratnici na scenu’, bend Simbol, a nakon njih na pozornicu se penje punk rock blues bend iz Splita Ekskurzija Poljoprivredne Škole, potom zagrebaččki tajanstveni maskirani electropop dvojac Nipplepeople, a večer zaključuju folk/punk/rock veseljaci Brkovi!

Drugi festivalski dan, u subotu, 21. 7., otvaraju opet domaće uzdanice Countess i Seviter, a iza njih su splitski Mind ZOO, potom zagrebački punk sastav Šanka, a za finiš je ostavljen Rambo Amadeus.

Zadnji dan rezerviran je za promociju najboljih craft piva i hrane uz prigodnju muzičku kulisu splitskog Ciotoga koji izvodi tradicionalnu irsku glazbu.

Ako ste blizu na ljetovanju u tom terminu, festivalsku ulaznicu za 16. S.A.R.S. Music and beer festival po jedinstvenoj cijeni od 85 kuna možete kupiti online na ovom linku.

A dogodine očekujemo još atraktivniji i veći S.A.R.S.

SARS fest Sinj