Eros-Ramazzotti-Athens-Concert-photo by Kuzzo

Beogradski koncertni kalendar za septembar 2019. vol 2

Koncerti Muzika - regija Show Time

U nastavku septembarskog beogradskog kalendara: Eros Ramazzotti, Ruf’s Blues Caravan, Nina Romić, Neverne bebe, Miško Plavi Trio, Rambo Amadeus, Eva Braun, Infest, Hindi Zahra…

Beograd je dobio novu koncertnu scenu, Knap klub, i pregled beogradskih zbivanja počinjemo rasporedom muzičkih događaja zakazaniih za septembar, koji su sačinjeni od pretežno alternativne muzike i počeli su minulog vikenda sa nastupima Gramophonedzie te grupe E-Play, a ovo je nastavak rasporeda.

19.09. Bas i Stega
Koncertna promocija novog albuma “Negde daleko”. Sastav Bas i Stega nastao je 2011. i do sada je objavio album “Nova Stvar” (2015.).

20.09. Nina Romić
Nakon skoro pune četiri godine Nina Romić s bendom je opet u Beogradu i u Knapu predstavlja novi album “Sloboda”, a siruno će izvoditi i numere sa prethodna tri albuma.

21.09. Hornsman Coyote
Reggae rock muzičar Nemanja Kojić aka Hornsman Coyote nastupa sa svojim Soundsystemom, a u fokusu je zadnji studijski album “Sevengreen” (2017).

28.09.  Seven Mouldy Figs
Zagrebački trio Seven Mouldy Figs (7MF ) svira kombinaciju groove, psihodeličnog, rock i etno uticaja. Osnovani su 2012.i nakon promjena u postavi, od 2014. je ženski trio, Laura Matijašević (bas gitara i back vokal), Lucija Sever (gitara i vokal) i Laura Tan (bubnjevi i back vokal).

Seven Moudly Figs

U nastavku je pregled koncerata u ostalim prostorima.

20.09. Central Pub: Neverne bebe

Neverne bebe opet potvrđuju da su jedan od koncertno najaktivnijih sastava.

21.09. – Dom omladine: Blues caravan

Ruf’s Blues Caravan krenuo je na put 2005. godine kao putujuća revija koja svake godine predstavlja tri istaknuta izvođača iz aktuelnog kataloga jednog od najvažnijih evropskih i svetskih blues izdavača, Ruf Records. Ove godine to su mlade muzičarke i buduće uzdanice svjetskog bluesa: Ina Forsman, Ally Venable i Katarina Pejak. U prvom dijelu evropske turneje, u februaru i martu, djevojke su održale više od 40 koncerata, u julu su nastupile na prestižnom Amal Blues Festivalu u Švedskoj, a turneju nastavljaju ove jeseni koncertima u Engleskoj, Škotskoj, Francuskoj, Danskoj, Holandiji i Srbiji.

Blues Caravan

21.09. – Kolarac: Miško Plavi Trio

Multiinstrumentalista Milivoje Petrović poznatiji kao Miško Plavi nastupa sa najpopularnijim domaćim jazz klavijaturistom Vasilom Hadžimanovim i jednim od najboljih bubnjara u regionu Srđanom Džonijem Dunkićem.

21.09. – Jazz Kantina Lisabon, Kombank dvorana: Da, to su bili dani  

Nije ovo predstava, nije pravi koncert, ni kabare, kao ni veče poezije, ali jeste od svega pomalo navedenog, i kao takav projekat, pod nazivom ”Da, to su bili dani”, on traje već 15 godina, izveden je 300 puta kao putujuća avantura svuda po zemlji i Evropi. Dva odlična glumca, Nebojša Dugalić & Boris Pingović, sviraju, pjevaju, recitiraju, pričavaju anegdote i to rade spontano, nepretenciozno, sa zanimljivim konceptom spajanja svih tih formi – kabare, predstava, svirka.

21.09. – UK Vlada Divljan: Humanitarni koncertNeko kao ti…”

Prije dvije godine Eva Braun je uz pomoć brojnih prijatelja održala rasprodat humanitarni koncert u beogradskom Domu omladine. Tom prilikom prikupljeno je skoro milion dinara za oboljele od mišićne distrofije. Sada će Eva Braun, u društvu prijatelja iz sastava Artan Lili i Magic Bush, održati akustični koncert sa istim humanim ciljem.

24.09. – Štark Arena: Eros Ramazzotti

Najpoznatiji italijanski autor i pjevač Eros Ramazzotti vraća se na scenu: njegova svjetska “Vita Ce N’e World Tour” počela je u fbruaru i vodi ga u neke od najvećih i najspektakularnijih arena na pet kontinenata! Stiže tako i u Beograd, po drugi put, a premijerno je u Srbiji 2006. izveo koncert na stadionu u Novom Sadu. U dugoj karijeri imao je neke slavne duete (Tina Turner, Anastacia) i vjeran svom izrazu kojeg pretežno čine romantične pop balade, uspijevao je da bude na samom vrhu.

26.09. – Dorćol Platz, 20.30h: Nervozni poštar

Povodom snimanja dugometražnog dokumentarnog filma “To je samo folk’n’roll” (scenario i režija Milorad Milinković Debeli), grupa Nervozni poštar na sceni Dorćol Platza zabavlja ili nervira, ali sigurno ne ostavlja ravnodušnim, ni rockere ni folkere, te izvodi sve svoje poznate teme kao “Cirkus Kolorado”, “Voz za sreću”, “Nova godina kuca na vratima”, “Jugo, jugo”, “Ja živim sam”.

26.09. – UK Vuk Karadžić: Ohrenfeindt

Njemačka hard rock grupa Ohrenfeindt, koncertna atrakcija sa više od 100 nastupa godišnje širom Evrope, prvi put dolazi u Srbiju i besplatan koncert ima u sali Ustanove kulture “Vuk Stefanović Karadžić”.

27.09. – Bašta KST: Rambo Amadeus

Rambo Amadeus priređuje već peti koncert ove godine u Beogradu, a kao predgrupu ima sve aktivniji i popularniji bend Kika i alternativni sastav Dingospo Dali.

28.09. – Dom omladine, Klub DOB: INFEST

Mini maraton srpske heavy metal muzike koji predvodi deathrash metal bend Infest iz Beograda, predstavljajući album “Under The Sign Of Legion LIVE”. Uz njih sviraju i trash metal sastavi “War Engine” (Novi Sad) i  “Sigma Epsilon”, kao i “Sinnermen”.

28.+ 29 09. – Bitef Art Caffe: Musicology Barcaffe Sessions, Hindi Zahra

Novu sezonu koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions otvora svjetski poznata francusko-marokanska kantautorica Hindi Zahri, koja je već ranije oduševila beogradsku publiku. Pjevačica slobodnog duha i baršunastog glasa, samouka je kantautorica i nakon izdavanja albuma “Homeland” održala je preko 300 koncerata – svirajući do poslednjeg atoma snage.

Priredio: Ivan Makragić

Hindi Zahra