Treći splitski Fido i tri nove rock & all uzdanice, Aklea, Rezerve i Justin’s Johnson

Muzika - regija Show Time

Od 5. do 7. 3. 2020. u splitskom klubu Split Circus, Street Pulse organizira treći Fido Music Weekend u kojem će biti predstavljeni neki od izvođača koji predvode novu generaciju na sceni.

Mini festival će 5. 3. otvoriti Aklea Neon, osječka “vila ritma i beata”, koja je ove godine imala tri nominacije za novinarsku Rock&Off nagradu, među kojima i za najboljeg novog izvođača. Nakon lanjske vrlo uspješne turneje, na kojoj je održala preko 50 koncerata, Aklea u 2020. nastupa na Dori, kreće na novu turneju, a u pripremi je i album koji se s velikom znatiželjom iščekuje, jer će predstaviti ono što je autorica sama u jednom nedavnom intervjuu naglasila: ‘‘Volim biti ona koja daje neku drugu opciju, uho se umori od jednog te istog”.

Rezerve su na programu 6. 3. U opusu imaju dva uspješna studijska izdanja, koja su imala dobar odziv i od publike i od kritike. Rezerve su pobjednici Rockoff festivala i jedan su od zapaženijih hrvatskih bendova mlađe generacije.

Fido Music Weekend 7. 3. zaključuje odlični lokalni bend Justin’s Johnson. Splitska swing-punk-skabilly šestorka upravo je završila snimanje materijala za svoj treći album s pjesmama na engleskom jeziku i od proljeća su na novoj turneji, a nešto od novog materijala će izvesti na nastupu pred domaćom publikom.

Naslovna fotografija: Aklea Neon na nastupu u Tvornici

Justin’ Johnson u studiju