I kod nas (Sarajevo, Zagreb) počela koronarna otkazivanja koncerata

Koncerti Show Time

Poslije najave da Madonna otkazuje koncerte, a Santana cijelu predstojeću turneju zbog koronavirusa, danas stižu i prve domaće vijesti na tu temu.

Italija je zabranila sva javna okupljanja, a mnoge države su ih ograničile na 1000 ljudi (u Sloveniji čak na 500) kako bi spriječile daljnje širenje corona virusa.

Prve ”žrtve” postali su nogometni stadioni, pa veliki teniski turnir Indian Welles i, očekivano, ograničenja se šire na velike muzičke događaje.

Tako BBC piše da su Miley Cyrus i Madonna te rock band Pearl Jam otkazali koncerte zbog koronavirusa, a po nekim informacijama poznati kalifornijski festival Coachella mogao bi se odgoditi za šest mjeseci, piše BBC.

Pored toga, na službenoj stranici Carlosa Santane danas je objavljeno da se otkazuje cijela turneja na našem kontinentu, koja je trebala početi 17. 3. u Poljskoj i završiti 5. 4. u Finskoj.

Takve mjere počinju se primjenjivati i kod nas, pa je tako koncerta agencija Stars and More danas objavila da ”na osnovu upravo pristiglih informacija i uputstava nadležnih institucija KS, koje uključuju zabrane javnih okupljanja u zatvorenom prostoru”, odlaže održavanje koncerta Parnog valjka, koji je u sarajevskoj Zetri trebao biti održan 20. 3.

U isto vrijeme najveća zagrebačka koncertna dvorana Tvornica kulture objavljuje službenu obavijest vezano uz nove mjere i odredbe Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu koje se tiču priređivanja programa za više od 1000 ljudi.

U obavijesti se navodi: Tvornica kulture pridržavati će se mjera izrečenih za koncerte s preko 1000 posjetitelja koji su u našoj organizaciji planirani od danas do 4. travnja. Sa svim izvođačima smo u intenzivnim pregovorima i uskoro ćemo objaviti konkretne odluke za koncerte.

To znači da oni još nisu definitivno otkazani, a riječ je o koncertima grupa Artan Lili (13. 3.), The Boomtown Rats (14. 3.), Partibrejkers (21. .) i Jura Stubić & Film (4. 4.), dok će za sve programe nakon toga Tvornica informacije objaviti u skladu sa razvoje situacije.