RockOff nagrade 2020: J.R. August ime godine na hrvatskoj rock sceni

Muzika - regija Show Time

Sinoć je u zagrebačkoj Tvornici kulture održana druga dodjela nezavisne muzičke novinarske nagrade Rock&Off i dominantno ime na ceremoniji bio je J.R. August sa tri trofeja, među kojima je nagrada za album godine.

J.R. August, pravim imenom Nikola Vranić, na sceni se pojavio 2014. godine, kada je na internetu objavio famoznu pjesmu “Man with the Magnificent Mind”, a u narednim godinama samo na svoj Bandcamp postavio seriju od EP izdanja i koliko god bila zanimljiva ta ostvarenja, on je ostajao u sceni, nepoznat široj publici.

Prekretnicu čini izlazak njegovog debitantskog albuma ”Dangerous Waters” pod etiketom Croatia Recordsa, koji se pojavio u oktobru 2019. i ekspresno ušao u krug najprodavanijih izdanja.

Ključno je, svakako, da je odličan album prepoznala publika, ali svakom autoru godi i službeno priznanje kritike. Za dobitnike novinarske Rock&Off nagrade glasa 77 muzičkih novinara iz četrdesetak medija u Hrvatskoj, a oni su ”Dangerous Waters” proglasili albumom godine, a J.R. Augustu dodijelili ‘titule’ Veliki prasak godine te Rock&Off izvođač godine.  

Njegova izdavačka kuća Croatia Records najavljuje da će J.R.-ov prvijenac uskoro izaći i na vinilu s bogatom opremom, što je još jedan simbolični trenutak koji zaokružuje njegov izniman početak službenog diskografskog opusa.

RockOff 2020

Laureati drugog Rock&Offa su još:

Pjesma godine: “Iskra” – Damir Urban

Koncertni izvođač godine: Jonathan

Pop&Off izvođač godine: Irena Žilić

Rap&Off izvođač godine: Vojko V

Elektro&Off izvođača godine: The Siids

Jazz&Off izvođač godine: Chui

Nagrada publike: Goran Bare i Majke

Ranije je objavljeno da su KUD Idijoti ovogodišnji dobitnici Rock&Off nagrade za životno djelo i trofeje su preuzeli Diego Bosusco – Ptica i Nenad Marjanović – Dr. Fric, dok su u ime Branka Črnca – Tuste nagradu preuzeli sin Ivan i kćer Maja Črnac.

Foto: FB RockOff

RockOff 2020