Pank Flojd objavio debitantski album ‘Olimpijka’

Muzika BiH Show Time

Sarajevska punk rock grupa duhovito nazvana Pank Flojd nastala je krajem 2016. i prvi nastup imali su u maju 2017. u AG Klubu, koji je ostao neka vrsta njihovog rezidencijalnog prostora.

U prvoj liniji benda su Vokal I – Van Groh i Vokal II – gosn. Billy, a sviračku posadu čine Dadara (girara I) i Connor (gitara II), te bubnjar Post Šarkone i basista Mehiko Jr.

Zanimljivu epizodu u nastanku njihovog prvog albuma činilo je prošlogodišnje gostovanje čileanskog alter-rock benda The ReAktion koji je u Sarajevu koncertno predstavljao svoj album ”Similitude”, pa su se članovi dva benda našli na istim frekvencijama i rezultat je gostovanje Čileanaca u pjesmi ”From Sarajevo to Santiago”.

Albumu koji ima 11 pjesama i nazvan je ”Olimpijka” pojavio se danas u digitalnom obliku i može se čuti na svim poznatim servisima te bendovskom fan linku.

Pored čileanskih muzičara (čiji je frontmen Simon Rojas Hoces i producent izdanja), Pank Flojd je na prvijencu u istoimenoj pjesmi ”Olimpijka” ugostio još Seju Sexona te Mocu, pjevača sarajevskog punk benda Moca i Biznismeni (pjesma ”HSV”).