Cesarica trofej

Cesarica – nova muzička nagrada u Hrvatskoj

Muzika - regija Show Time

Nazvan po jednom od najvećih pop hitova u zadnjih tridesetak godina, novi hrvatski muzički trofej će se dodjeljivati isključivo glasovima publike i samo u kategorijama ‘hitova godine’, a kandidati za glavni hit 2016. su već objavljeni.

Nagradu je pokrenuo Unison – Hrvatski glazbeni savez, koji je u upravni odbor Cesarice uključio diskografe, autore, izvođače i muzičke menadžere i čine ga Miroslav Buljan (predsjednik), Goran Karan, Pero Kozomara, Branko Paić, Lidija Samardžija, Zvonimir Dusper, Branimir Mihaljević, Ivo Popeskić i Stanko Šarić.

Uz predstavljanje ”Cesarice” javnosti, objavljena je i lista (link) od 40 pjesama koje su izabrane kao kandidati za ‘Cesaricu 2017.’, odnosno hit pjesmu 2016.

Glasanje putem telefona te preko službene stranice nagrade Cesarica započinje 5. maja i ima dva kruga u dva mjeseca. U prvom krugu lista će se svesti na 12 pjesama, koje će onda biti zvanično nominirane za ”Cesaricu”.

Osim glavnog trofeja, na završnoj priredbi – a objavljeno je da će biti priređena 7. 7. na Prokurativama u Splitu, u vrijeme Splitskog festivala – nagrade će se dodijeliti i za hitove godine u kategorijama pop, rock, zabavne, klapske i tamburaške muzike.

Među kandidatima za prvu ”Cesaricu” su Massimo ”1000 ljudi”, Jinx ”Jesmo li dobro”, Parni valjak ”Opet se smijem”, Pavel ”Poslije nas”, Neno Belan ”Sanjaj”, Detour ”Zaljubila sam se”, Mia Dimšić ”Život nije siv”, te još 33 pjesme uglavnom šlagerskog predznaka.