Buč Kesidi, novi favorit teen generacije u naletu

Muzika - regija Show Time

Pančevački indie rock electro-pop duo Buč Kesidi objavio je drugi studijski album pod nazivom ‘Euforija’ i već je zakazao desetak njegovih koncertnih predstavljanja po regiji.

”Od prvog singla (Nema ljubavi u klubu) javila se neka iskra koju smo pratili do kraja albuma. Euforija je deo večeri kada prestaneš da razmišljaš i samo uživaš u trenutku, i na neki način sve pesme opisuju jurenje ovog osećaja, iz perspektiva različitih likova, mesta, doba dana”, objašnjavaju svoju muzičku zamisao i naslov albuma Luka Racić (vokal, gitara, efekti) i Zoran Zarubica (vokal, bubanj, elektronika).

Vješto upakirani senzualni electro-pop u tradiciji zlatnih vremena popularnih pop dueta (od Eurythmics do Denis & Denis), ali minimaliziran, bez nekadašnjih složenih aranžmanskih ukrasa, te nadograđen energičnijom gitarom, izraz je Buč Kesidija po današnjoj generacijskoj mjeri.

”Euforija” je potpuno drugačija zvučna slika Kesidija od one kakvu su imali na prvijencu, “Posesivno-ospulsivni hospul”, koji je izašao prije ravno tri godine, kada su radili kao trio. Ako su tada bili samo simpatična (i stilski još ‘work in progress’) pop-rock pojava, sada s novim albumom, čini se, otvaraju i novo poglavlje, jasnije uobličeno, s više potencijala i orijentirano ka mlađoj publici.

Potvrđuju to i prvi dokazi: ”Euforija” je ovih dana imala najviše streamova na platformi Deezer Srbija (a znamo da skoro 90% stream-publike čine mladi), dok su za najvažniju live promociju albuma, 21. 12. u beogradskom Domu omladine, ulaznice već rasprodane i zakazan je dodatni termin za dan poslije.

Pored toga, Buč Kesidi je dobio pozivnice za nastup na dva važna događaja bliska istoj populaciji – na prestižnom Eurosonic festivalu u Holandiji, kao i MENT festivalu u Ljubjani.

Album ”Euforija” možete preslušati na linku njihovog izdavača Kontra iz Pančeva, a uživo ih vidjeti i čuti na nekom od zakazanih koncerata.

30. 11. Novi Sad – MKC Petefi Šandor
04. 12. Skoplje – MKC
05. 12. Kragujevac – Dom omladine
06. 12. Niš – Feedback
07. 12. Zaječar – Omladinski centar
13. 12. Banja Luka – DKC Incel
21. 12. Beograd – Dom omladine, Amerikana
22. 12. Beograd – Dom omladine, Amerikana
17. 01. Eurosonic festival u Holandiji
23. 01. Zagreb – Klub Sax
februar 2020. Ment festival Ljubljana

Naslovna fotografija: Nemanja Đorđević