CUKIĆ I SPORI RITAM BEND

Dejan Cukić, vječni momak rock and rolla, predstavio novi album

Muzika - regija Show Time

Dejan Cukić & Spori ritam bend su 9. 10. 2019. predstavili novi album “Ulica bez brojeva” u izdanju PGP RTS-a. Impresivna je bila slika tako velikog broja kolega i novinara koji su iskazali podršku veteranima domaće rock scene, na čiji novi album se čekalo 11 godina, koliko je prošlo od prethodnog “Ubrzanje”.

Kako Cukić kaže, on i bend su stara škola, i ne izbacuju silne singlove, nego su skloniji složiti cijeli album i izdati ga kao klasično CD izdanje.

“Kad smo odlučili da krenemo, ušli smo u studijsku kuhinju kod našeg basiste Peđe Milanovića, koji je bio producent albuma’’ – počeo je pradstavljati Cukić svoju ekipu, koju čine još klavijaturista Dragan Mitrić, bubnjar Slobo Jurišić i gitarista Safet Petrovac Caja, te gostujući gitarista Nikola Čuturilo Čutura.

DEJAN CUKIĆ I BEND

‘’Moja ideja je bila da ponovo Dragana i Čuturu spojim kao autorski tandem, jer su u prošlosti njih dvojica i stvorili neke naše najuspešnije pesme kao “Letnje kiše”, “Nebo jedino zna”, “Tvoje oči”. Onda, pronašli smo Bajaginu pesmu iz još 1983. godine, koju smo svi zaboravili, a ona se eto baš zove “Pamti me”, upoznao nas je Cukić sa detaljima novog materijala.

Na albumu “Ulica bez brojeva” autor najvećeg dijela muzike je Dragan Mitrić, dok se Cukić najviše bavio pisanjem tekstova.

Uz naslovnu numeru i spomenutu ‘’Pamti me’’, teme na albumu su još “Pamet u glavu”, “Prvi let”, “Srce od kamena”, “Neće promeniti moj svet”, “Suveniri ljubavi”, “Još samo ovaj put”, “Mesečar” i “Rozana”.

Promocija Cukićevog albuma

Poznatih na promociji je bilo izuzetno puno, među njima Milan i Vlajko Đurđević (Neverne bebe), Zoran Vulović Vule, Žika Jelić, Nikola Čuturilo Čutura, grupa Magic Bush, Marko Louis, Vladimir Đurić Đura (lider grupe Đura i Mornari), novinar i bivši muzičar Branko Rosić, Miša Aleksić (gitarista Riblje čorbe), Kristina Jovanović Kika (KIKA bend), rock kritičari Peca Popović i Petar Janjatović, Aca Seltik (Orthodox Celts), Saša Lokner (Bajagin klavijaturista) i Zoran Predin, koji je istog dana u Kombank Dvorani imao i svoju promociju novog albuma, knjige i koncerta koji će se održati 15. 11. u Beogradu.

Ono što sada predstoji su koncertna predstavljanja albuma ”Ulica bez brojeva” i Beograđani ga mogu uživo doživjeti već 11. 10. u Domu kulture u Rakovici, a veliki koncert u Beogradu najavljen je za proljeće 2020.

Tekst i foto: I. Makragić