Nova imena regionalne scene: Lili Gee (pop-rock)

Koncerti Muzika - regija Novi na sceni Show Time

Lili Gee nije debitantica i ima ozbiljno pjevačko iskustvo kao Miss Red Hunter, ali je novo ime kao pjevačica koja je ove godine započela solističku karijeru.

U zagrebačkom klubu Route 66 u subotu je vladala velika gužva, a povod za to bio je nastup Lili Gee u pratnji šibenskog benda Strings, kojim je zatvorena ovogodišnja #12 Velika rock eksplozija. I to na najbolji način, jer je noć bila zaista eksplozivna, ispunjena dobro primljenim autorskim pjesmama Lili Gee i bonus izvedbama rock klasika.

U Zagrebu je, dakle, već dobro poznata, no za ostatak regiona ipak je još uvijek novo ime.

Riječ je o osebujnoj pojavi u domaćoj muzici. Pravim imenom Lidija Graovac, rođena je u Šibeniku i u Zagrebu diplomirala turkologiju i fonetiku, te se dugi niz godina bavila prevođenjem s turskog, a okušala se i u prevođenju turskih sapunica. Jedno vrijeme je bila i u pionirskom projektu pružanja psihološke pomoći tražiteljima azila kao prevoditeljski dio tima uz psihologa, ali njena profesionalna karijera vezana je za posao audiorehabilitatorice.

U isto vrijeme, punih 15 godina je pod pseudonimom Miss Red Hunter pjevala sa zagrebačkom grupom Soul Fingers, poznatoj po odličnim izvedbama soul i funk standarda. S njima je nastupila na mnogobrojnim koncertima i festivalima po cijelom kontinentu i snimila album ‘’No Fingers Like Soul Fingers“ (2004.).

Početak rada s Mirom Odakom, šibenskim pjevačem I autorom koji predvodi grupu Strings, Lidija je pod umjetničkim imenom Lili Gee krenula u samostalnu muzičku karijeru, u kojoj je već objavila nekoliko singlova i EP “Okus sunca”, a u proljeće ove godine i prvi solo album “Predigra”.

– Moja je predigra doista moja igra, igra s različitim idejama, riječima, glazbenim žanrovima. Ja sam prvenstveno “homo ludens” i iskreno sam posvećena igri i istraživanju, kao i moji suigrači na albumu, –opisala je Lili Gee svoj prvijenac.

Sudeći po reakcijama publike u krcatom Route 66, na koncertu koji je, zapravo, bio prva live promocija albuma, zanosni i šarmantni pop-rock ove pjevačice ima potencijal da stigne do fanova po cijelom regionu.

Fotografije sa koncerta: Darko Marić