ZLIN

Zamišljeni likovi i nepravda u vašem gradu

Muzika - regija Show Time

Zamišljeni likovi i nepravda (ZLIN) su metamorfozičan, ali nepobitan bend koji u ovojesenskom izdanju okuplja duhove primorja na putovanju od Zagreba, preko Beograda i Kragujevca do Mostara.

ZLIN? Nevjerovatno je ako ima još neka osoba koja nije čula za to ime, jer je riječ o višestrukom osvajaču nagrade Porin, četverostrukom predstavniku Hrvatske na Eurosongu, dobitniku muzičkog Oscara u BiH, pop pjevaču iz Makarske koji je punio najveće dvorane poput beogradske Arene, zagrebačkog KC ‘Dražen Petrović’ i sarajevske Zetre na slavnoj turneji ‘Vitoperenje i ostalih 10 albuma + EP’, a uz sve to je u međuvremenu postao zaštitno lice svjetski poznate draguljarnice i tvornice nakita Freywille.

Ako vam ovo zvuči nadrealno, evo jednog sasvim realnog opisa benda ZLIN, onako kako ga je u recenziji albuma ”Vitoperenje” (Slušaj najglasnije, 2018.) vidio recenzent Terapije, alternativcima znani Horvi, poredeći ih (usput) sa davnašnjim Šarlom akrobatom.

Piše Horvi: Ovaj bend stilski kombinira kraut i space rock, često uz dugotrajne solaže od čak 20 minuta i iskazuje se vještinom eksperimentiranja, dok sve što se nalazi na albumu prouzrokovao je revolt bijesnih, a k tome i vrlo dobro svirački potkovanih muzičara koji se nikome ne priklanjaju, čak niti širokoj struji ‘indie’ rockera i njihove publike koja umije tražiti suviše pretenciozne poduhvate nalik na britanske i američke žvake, dok ovi ih Makarani vješto izbjegavaju gradeći svoj osebujan materijal s punoćom vlastitog autorskog legitimiteta ne prežući niti od de-kompozicijskih sekvenci ili abrazivno naglašenog kaosa. Dakle, album bez dlake na jeziku, reže od prve…

ZLIN nema stalni prateći bend već se, obzirom na njegovu prevrtljivost u žanrovima, glazbenici mijenjaju. Za ”Prvu turneju” (nije prva samo se tako zove) izabrani su Billy B – Jimi Hendrix bass gitare , Prč Dugoprsti – sućuranski dragulj klavijatura različitih zvukova, Oleoleoleo – bauštelski romantik instrumenta sa 6 žica iako čuda čini i na jednoj,  Zlena – volonterka, menadžer, touroperator, multiinstrumentalistica ‘samo vi počnite doć ću ja’, Zlokos – gitara.

Zabilježite svakako raspored turneje:

Srijeda 31.10. Zagreb @ Surogat (Medika)
Četvrtak 1.11. Beograd @Kvaka 22
Petak 2.11. Kragujevac @ SKC Kragujevac
Subota 3.11. Mostar @ Black Dog Pub

Za sve ostale iz drugih mjesta, upoznajte ZLIN virtuelno: