Daleka obala – neobjavljena pjesma ‘Na korak si od mene’

Nova ploča Show Time

Daleka obala gotovo 20 godina nakon prestanka djelovanja na video singlu predstavlja dosad neobjavljenu pjesmu “Na korak si od mene”, koja se našla na nedavno objavljenom CD-u s remasterom demo brojeva u sklopu četverostrukog seta ”999” u izdanju Dancing Beara.

Kako Daleka obala otkriva, demo pjesma “Na korak si od mene” je snimljena za vrijeme pripremanja njihovog posljednjeg studijskog albuma “1999-2000”. Nastala je 1999. godine u garaži na Blatinama u Splitu, gdje je tada Daleka obala imala svoj mali studio, a ova i brojne druge demo snimke sačuvane su na audio kaseti, no ostala je manje-viđe nepoznata sve donedavno kada je u jesen 2019. objavljena na posebnom Bonus CD-u s dosad neobjavljenim demo snimkama i koje je dodatno tonski sredio i remasterizirao Leo Anđelković.

Autor stihova ”Na korak si od mene” je Boris Hrepić Hrepa, a autor muzike i vokal u pjesmi je Bogašin Šoić Mirilović – Bogo, klavijaturista benda i autor nezaboravnih hitova “80e” i “Kurve”. Bogo je preminuo 2018. te je izdavanje ove pjesme, a i prigodnog “lyrics” videa, posvećeno upravo njemu.

Videospot, koji je također rad Borisa Hrepića Hrepe, sastoji se od niza dosad neobjavljenih fotografija s dvije kratke turneje Daleke obale u dalekoj Americi, 1998. i 2000. Autor fotografija iz New Yorka je Rory Belanich, a iz Chicaga Zlatan Jelovac.