Arsen Dedic

Raritetna kolekcija – Arsen Dedić od 1962. do 1964. godine

Muzika - regija Show Time

Croatia Records je objavila dvostruki CD album kojim predstavlja rani opus Arsena Dedića, najvećeg kantautora ovih prostora.

Kolekcija obuhvaća sve što je izašlo na pločama u razdoblju od 1962. do 1964. godine zajedno s pronađenim snimkama razasutim po tadašnjim republičkim RTV centrima, do sada neobjavljenima na diskografskim nosačima zvuka.

Ovo izdanje, koje je kao autor i urednik priredio Siniša Škarica, moglo bi se opisati i kao razdoblje od pjesme “Zapleši twist” do pjesme “Kuća pored mora” ili razdoblje od umjetnikovog ranog alter-ega Igora Krimova do prvih velikih djela koje potpisuje svojim imenom Arsen Dedić.

Među njima su neki od njegovih najmaestralnijih djela, “Moderato cantabile” i “Kuća pored mora”, koja su ga zauvijek smjestila na čelnu poziciju najvažnijih i najvećih hrvatskih kantautora.

“Oprostivši se od akademske zajednice s diplomom flautista, odbacivši krinku Igora Krimova, skinuvši uniformu, raskinuvši brak, pjevač, pjesnik i skladatelj, glazbenik, postajao je naš muzički ‘superman’. Za Arsena Dedića više ništa nije bilo nemoguće.”, piše na kraju bogate knjižice, koja dolazi uz dvostruki CD, Siniša Škarica.

Arsen Dedic rana kolekcija