Queen_Photo_UniversalMusic

Milijarda pregleda za Bohemian Rhapsody!

Muzika - svijet Show Time

Queen su još jednom pomjerili granice (ne)mogućeg: video spot pjesme ”Bohemian Rhapsody” (1975.). dosegnuo je milijardu YouTube pregleda i time postao prvi muzički broj iz 20. stoljeća koji je na ostvario tu iznimku brojku!

”Jedna milijarda YouTube pregleda za ‘Bohemian Rhapsody’! Nevjerojatno nam je da naša muzika još uvijek ima ovakav utjecaj – hvala vam na tome!“, objavljeno je službenoj Facebook stranici Queena.

Za proslavu fantastičnog trenutka, objavljena je remasterirana HD verzija video spota, a uz to su Queen, YouTube i Universal Music pokrenuli i globalnu kampanju ”You Are The Champions“, kojom pozivaju fanove diljem svijeta da se uključe u kreiranje tri nova bendovska spota.

Naime, kako stoji na službenoj stranici kampanje, pozivaju se plesači, pjevači, muzičari i vizualni umjetnici da kreiraju i prijave svoj video sadržaj za pjesmu po izboru – a ponuđene su ”A Kind Of Magic“, ”Bohemian Rhapsody“ i ”Don’t Stop Me Now“ – te time dobiju priliku da upravo njihove kreativne ideje budu odabrane kao novi službeni videospotovi navedenih pjesama.

Prijave za kampanju započinju u narednim danima i svi detalji dostupni su na službenoj stranici kampanje.