Bramhall iz Eric Clapton Banda, Point Blank i druge blues zvijezde u Mostaru!

Muzika - regija Muzika - svijet Muzika BiH Show Time

Mostar Blues Festival, jedini tradicionalni program ovog žanra u BiH, u svojih impresivnih 16 prethodnih godina predstavio je neke od svjetskih legendi bluesa, kao što su Big Brother & The Holding Company, Snowy White, Ten Years After, Dr. Feelgood, Lucky Peterson i Ana Stanić.

Ni novo izdanje, 20. i 21. 7. u Muzičkom centru Pavarotti, ne zaostaje po atraktivnosti, a listu zvijezda predvode švedski gitarski virtuoz Paulo Mendonce, te američki blues gitarista Doyle Bramhall II (naslovna fotografija).

Bramhall (koji nosi isto ime kao njegov otac, rock autor i bubnjar) famozni je blueser koji je svirao na koncertima i snimao sa nebrojenim velikanima, među kojima su Eric Clapton (na 8 albuma), Roger Waters, B.B. King, Buddy Guy, Gregg Allman, Ruthie Foster. Iako ima tek 50 godina, čovjek je već legenda, sa 85 albuma na kojima se pojavljuje, a samo u ovoj godini pojavila su se tri izdanja na kojima je svirao gitaru.

Posebnu pažnju privlači i beogradski Dr. Project Point Blank, koji su prije 17 godina podigli zavjesu prvog izdanja mostarskog festivala, te nastupi nagrađivanog hrvatskog autora Tomislava Golubana sa svojim bendom i izvrsnih slovenačkih Prismojeni Profesorji Bluesa.

17. Mostar Blues & Rock Festival, program:

20.7.’19 – MC Pavarotti
KEEGAN McINROE (USA)
MORS RUMORS (BiH)
TOMISLAV GOLUBAN BAND (CRO)
PAULO MENDONCA (SWE)

21.7. ’19 – MC Pavarotti
Dr. PROJECT POINT BLANK (SRB)
PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA (SLO)
DOYLE BRAMHALL II (USA)

Direkcija Mostar Blues & Rock Festivala je u pretprodaju pustila dnevne ulaznice (20 KM) i festivalske ulaznice (30 KM), a broj im je ograničen, a mogu se kupiti na više lokacija u Mostaru, te putem online mreže kupikartu.ba, kao i u poslovnicama te mreže u BiH.

Dr Project Point Blank
Dr Project Point Blank