Adna Sestic - Denis Barta

Sarajevski pobjednik hrvatskog Supertalenta, i sam ozbiljno bolestan, donira nagradu ugroženoj djeci

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

U šestoj sezoni Supertalenta hrvatske Nove TV najviše emocija kod publike ne samo u BiH pobudili su Denis Barta iz Sarajeva i Adna Šestić iz Zenice i u sinoćnjem finalu pobjeda je pripala mladom Sarajliji.

Denis Barta je u finalnoj večeri, 16. 12., otpjevao “Vratio sam se živote” Kemala Montena, pjesmu koja je vrlo simbolična za njegov život, što je, naravno i uz njegov muzički talent, bilo dovoljno da dobije titulu pobjednika.

”Prvo ti suze krenu, pa sreća. Kad gledaš Denisa sretan si i zahvalan, malo ljudi nas danas impresionira, ali kad ti neko tako dirne srce, onda to zaista iziskuje i zahvalu i aplauz i divljenje”, riječi su Maja Šuput iz četveročlanog žirija.

Denis Barta je rođen 1998. godine i sa samo osam dana morali su mu operirati srce, a kada je imao 40 dana bio je potpuno slijep. Od druge godine bori se s epilepsijom, a u četvrtoj mu je dijagnosticiran autizam. Iako se ne može služiti rukama u svakodnevnim aktivnostima, Denis svira klavijature i često se pojavljuje u sarajevskoj ulici Ferhadija, da bi sviranjem prikupio novac za svoje liječenje.

Svejedno, polovinu novčane nagrade za pobjedu u Supertalentu, a ona iznosi 200.000 kuna ili oko 53.000 KM, Denis će donirati bolesnoj djeci i djeci s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, a drugu polovinu organizaciji ”Roditeljska kuća” u Sarajevu, objavio je Denisov otac Nebojša, a prenosi 24sata.hr.

Za titlulu Supertalenta u konkurenciji su bile i dvije djevojke iz Bosne i Herceogvine, Iva Augusinović iz Žepča i Adna Šestić iz Zenice.

Zeničanka impresivnog glasa još je u selekciji i polufinalu fascinirala žiri i publiku moćnim i sebi svojstvenim interpretacijama, posebno pjesme Josipe Lisac ”O jednoj mladosti”, a onda i Indexa i Tonija Cetinskog u finalu. Potonji je, oduševljen izvedbom njegove pjesme ”Kao u snu”, Adnu javno pozvao da bude gošća na njegovim koncertima u Zenici i Sarajevu, 8. i 9. 3. 2019.

Bude li željela graditi svoju muzičku karijeru ova studentica elektrotehnike, sigurno je da će se autori iz cijelog regiona otimati da joj pišu pjesme.