Dante-Sta se radi_YouTube screen

Ekskluzivna video premijera: Dante ‘Šta se radi’

Muzika - regija Show Time

Mjesec dana poslije audio premijere, zagrebački reper Vladimir Meštrović aka Dante predstavlja i video spot ”Šta se radi”, jednako netipičan i izvan klišeja, kao što je sama pjesma.

Kako smo uz premijeru napisali, u stereotipu o hip hopu nema puno mjesta za romantičnog zaljubljenika, za nježan zvuk klavira i diskretnu solažu električne gitare. No, upravo to Dantea čini intrigantnim autorom koji je i s još neobjavljenim prvijencem dovoljno hrabar da ne ide na sigurno, da istražuje i skreće sa utabanih staza.

Na tom tragu je i spot koji je režirao Tomislav Pulić, poznat kao autor dokumentaraca, koji se prvi puta okušao u stvaranju kratkog muzičkog filma, zajedno sa snimateljem Teom Bekavcem, koji je opet priznati snimatelj brojnih filmova, serija i dokumentaraca.

Spot je sniman na Kordunu, Korani kod Karlovca i u vili u Samoboru, a osim Dantea u njemu se pojavljuje i njegova djevojka Danijela. “Pjesmu sam napisao njoj, u nekoj fantaziji i maštanju nastao je ovaj tekst. Na Korani, gdje odmaramo i bježimo iz grada, u jednom lijepom danu odmaranja i našeg druženja sa psima, samo je došao tekst za ‘Šta se radi’, dok je za glazbu i produkciju bio je odgovoran Silvio Pasarić – Silver”, rekao nam je Dante.

”Šta se radi” je, poslije spotova ”Za mene pleši” (feat. Krešo Bengalka), ”Vladar Svemira” (feat. Mario Huljev) i sjajne, funkoidne ”Kruha i igara” (feat. Dust), već četvrta Danteovog prvijenca koji će se na jesen pojaviti kao zajedničko izdanje Sipa Musica i Menarta pod nazivom ”Kruha i igara”.