Kako smršati?

Kako smršati?

Lekcije, tutorijali, kursevi, zanimljivosti

Danas ću vam govoriti o nekim od najboljih načina da skinete višak kilograma.

Formula za smanjenje telesne težine je jednostavna, kalorijski unos treba da bude manji od potrošnje, odnosno treba da pojedemo manje nego što potrošimo.
Najčeće greške koje viđam su razne fioka dijete (fioka zato što dobijete papirić iz fioke, koji je isti za sve i na kome piše dve jabuke i čaša vode dnevno), tj programi ishrane gde gladujete po ceo dan. Na taj način ćete postići kontrra efekat, odnosno usporićete metabolizam, koji će svim silama da se trudi da zadrži masti jer ko zna kada će dobiti hranu sledeći put. Da ne govorim o tome da ćete po završetku iste biti željni da navalite na burek, čokoladu ili Mc Donalds.
Sledeća greška je slojevito oblačenje na treningu. Oprema za trening treba da vam bude komforna, da omogući pokretljivost i koži da diše, odnosno da vrši termoregulaciju. Često viđate ljude koji vežbaju u dusku sa kapuljačom, u šuškavcu ili vežu neke pojaseve i najlon oko stomaka. Tako ćete samo izgubiti tečnost, koju ćete nadoknaditi odmah posle treninga, a masti neće ni da mrdnu. Da ne pominjem da možete, dehidrirati, doživeti toplotni udar i napraviti sebi ozbiljan zdravstveni problem.
I na kraju, ljudi misle, ako treniraju, da mogu da jedu šta god požele u neograničenim količinama.
Ukoliko želite zdravo da smršate, ne postoji prečica ili magični štapić. To je proces koji traje u zavisnosti od stanja u kome se nalazite, koliko ste se zapustili, zatim od ishrane kakvu praktikujete i treninga koji sprovodite. Za najbolje rezultate izbacite gluposti iz ishrane, slatkiše, brzu hranu, alkohol, pekaru ili ih barem smanjite na minimum. Uvedite redovne obroke, doručak, ručak, večeru i užine između. Smanjite količinu ugljenih hidrata i šećera kako odmiče dan, jer ste manje aktivni i teže ćete ih potrošiti. Jedite meso, masu povrća, voće, obično i koštunjavo, zeleniša do iznemoglosti, ribu, jaja i zdrave masti. Takodje, nemojte da se prejedate i neka vam obroci budu umereni. Radite vežbe snage, nemojte da se plašite tegova, oni će vam najviše pomoći da oblikujete i razvijate mišić, koji će da prži masti u svakodnevnim aktivnostima a naročito treningu. Više mišića = manje masti. Ako se budete pridržavali ovih pravila, garantujem vam prve rezultate već posle mesec dana.
Nije toliko teško, samo treba malo volje.

Ukoliko vam se svideo video, prijavite se na ovaj kanal, kliknite na to subscribe dugme dole, podelite ga sa svojim prijateljima, i svake nedelje vas čeka novi sadržaj.
Takođe, ukoliko želite više saveta, fotki i kratkih treninga, možete me pratiti i na drugim društvenim mrežama poput instagrama ili Fejsbuka. Vidimo se.

Teretana/Klub funkcionalnih treninga
http://www.pathfindergym.com/

Za sva pitanja, možete mi pisati u komentarima ili na mail:
risticmarko1984@gmail.com

Moj instagram profil:
https://www.instagram.com/mr__fitness__/?hl=sr

Fresh Start by Joakim Karud https://soundcloud.com/joakimkarud
Creative Commons — Attribution-ShareAlike 3.0 Unported— CC BY-SA 3.0
http://creativecommons.org/licenses/b…
Music promoted by Audio Library https://youtu.be/XN-tBgJ5CVw