Mister NO

Slija i splitski Mister No ‘potežu’ brže od Štulića?

Muzika - regija Show Time

Drugi album splitskog benda Mister No izašao je 4 mjeseca poslije debija.

Mister No nije od jučer, ime mu se na splitskoj sceni pojavljuje još 1999., kada su snimili i prve demo brojeve “Slobodan” i “Dvojnik slučajnog prolaznika”, ali 20 godina im je trebalo za prvi album i, kako se čini, tempo bi sad mogao biti eksplozivan.

Njihov osnivač, Slaven Slišković Slija, po vokaciji je pjesnik i objavio je je četiri zbirke stihova, ”Šibe poznatih maćeha“ (1997.), ”Prodavaonica lakog streljiva i optičkih ciljnika“ (2004.), ”Tvoja nevinost je popularna u mojoj ulici“ (2006.) i ”Ženski petko” (2012.) te dramu ”Jelenova suza“ (2005.).

S bendom je uglazbio većinu tih stihova i prvih 13 songova objelodanjeni su na debi albumu ”Taj”, objavljenom 15. 1. ove godine, koji prati kuriozitet u svjetskim okvirima, jer je posvećen djevojci o kojoj je Slija napisao 500, a uglazbio gotovo 300 pjesama, a tu smo priču objavili početkom godine (ako ste propustili, pročitajte ovdje).

Mister No čini postava Slaven Slišković (vokal), Klara Mucci (vokal), Gordan Tudor (saxofon), Anton Možnik (bubnjevi) i Vili Miličević (gitara, bas, klavijature).

Vođeni Slijinom ogromnom energijom, u maju su, četiri mjeseca poslije prvijenca, objavili drugi album ”Poplava oseke” sa 20 songova, koji se može poslušati na njihovom Bandcampu.

Iako još nije muzički iscrpio svoj raniji poetski opus, Slaven Slišković ima novu zbirku stihova, koja čeka na objavljivanje, a na čekanju (zbog finansijskih razloga) je i snimanje songova koji su ranije već komponirani na njegove tekstove.

Sve to znači da neće biti iznenađenje ako u nekoliko narednih mjeseci svjetlo dana ugleda i treći album.

Događalo se ranije da domaći bendovi izdaju dva albuma u jednoj godini (Atomsko sklonište, Riblja čorba, Vatreni poljubac, EKV studijski i koncertni), ali Slija bi mogao dostići i skribomanski opus Džonija Štulića, koji je ubrzo poslije debija iz 1980. već naredne godine objavio dvostruki album ”Sunčana strana ulice”, a onda sljedeće godine trostruki koncertni ”Ravno do dna” i dvostruki studijski” Filigranski poločnici”, te onako usput još kompilaciju singl ploča.